Antídot contra la mala memòria (s’acosten les eleccions municipals)

Comparteix-ho amb els teus amics:

Permeteu-me que faci un petit parèntesis, enmig de tanta actualitat a nivell nacional, per parlar d’un tema que ens afecta com a olotines i olotins: Al llarg de les properes setmanes i mesos, a la nostra comarca es produiran una sèrie d’esdeveniments relacionats amb els partits polítics que no haurien de passar desapercebuts per a ningú.

En primer lloc, presentaran a bombo i plateret les «noves» seccions locals de les seves joventuts, després de tres anys d’inactivitat absoluta. També reactivaran el Twitter i les pàgines web, per aparentar estar a l’última en democràcia 2.0, relació directa amb la ciutadania i altres coses que en realitat no s’han cregut mai. Amb una mica de sort, els que tenen representació al ple municipal faran alguna cosa per fer veure que han fet oposició, quan, en realitat, s’han passat tot el mandat abstenint-se i/o avalant cada retallada que se’ls ha presentat. I finalment, es passejaran per algun barri més enllà del centre d’Olot, parlaran amb alguns veïns i els prometran vés-a-saber-què. Tot plegat, senyores i senyors, perquè d’aquí a vuit mesos hi ha eleccions municipals.

Els que esteu una mica atents a la política municipal, ja sabeu que cada quatre anys es repeteix el mateix ritual: Quan falten pocs mesos per les eleccions, som-hi tots a fer alguna cosa. És per això que ara -que encara queden uns quants mesos- vull apel·lar a la bona memòria i, quan arribi el moment oportú, que cadascú consideri qui ha estat fent feina, de manera ininterrompuda, sense gaire presència als mitjans, i qui, en canvi, s’ha passat tot aquest temps mirant-s’ho i es presentarà a les eleccions a veure quants vots rasca.

Per Jordi Gasulla i Flavià