AOAPIX i la fàbrica de caramels

Comparteix-ho amb els teus amics:

Com cada any la Penya Aoapix ja estem ultimant els detalls per a les Festes del Tura

Us demanem si us plau que ens ajudeu a difondre els nostres actes que com sempre són populars, solidaris, al carrer i gratuïts (o gairebé). Gràcies per endavant.

El nostre programa de festes

Aquest any la penya ha muntat “Aoapix i la Fàbrica de Caramels”

El programa, a banda de la programació conté 4 caramels de diferents gustos amb el lema “30 anys molt dolços” . En total editarem 5000 programes i repartirem un total de 20.000 caramels.

A més a més el programa té premi. Entre tots els caramels n’hi ha 4 que tenen una làmina daurada que dona premi. El premi consta de l’oportunitat que la persona afortunada pugui venir, amb la companyia de qui vulgui, a un acte intern de la penya i descobrir les interioritats de la fàbrica de caramels de la penya.

Al programa també s’hi podrà trobar un llistat de diferents tipus de gust de caramels que ens hagués agradat poder fer però que per una raó o altra no hem pogut tirar endavant. Per exemple. “Ens hagués agradat regalar caramels amb gust de ranci-resclosit però ja els havia comprat tots en Borrell”

LA PROGRAMACIÓ:

No hi ha gairebé canvis. Continuem fent els nostres actes!

DIVENDRES 6

També en acabar l’esclat, cercavila del Porc i el Xai amb la xaranga Bufant Fort Street Band, des del Firalet fins a la plaça de Campdenmàs.

Seguidament, a la plaça de Campdenmàs, ball del Porc i el Xai, amb la cobla La Principal d’Olot. Ho organitza: AOAPIX.

Seguidament, a la plaça de Campdenmàs, pastís d’aniversari dels 25 anys del Porc i el Xai. Ho organitza: AOAPIX.

DISSABTE 7

A les 8, davant de l’església de Sant Esteve, concentració i encierro de marrans fins al Tura. Seguidament, reculà fins a Sant Esteve. Ho organitza: AOAPIX.

Seguidament, a la plaça de Campdenmàs, ball del Porc i del Xai amb els Ministrers de la Bouera. Ho organitza: AOAPIX.

A les 12, a la Plaça Major, concert 30 anys AOAPIX, amb l’Orquestra Mondragón. Ho organitza: AOAPIX.

DIUMENGE 8

A les 5, al pati de l’antic hospital Sant Jaume, ball del Porc i el Xai amb els Ministrers de la Bouera i, tot seguit, cercavila fins a la Residència del Tura. Ho organitza: AOAPIX.

A les 6, a la plaça del Rector Ferrer, XXI Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva. Ho organitza: AOAPIX.

A les 6, a la Residència del Tura, ball del Porc i el Xai amb els Ministrers de la Bouera i, seguidament, cercavila fins a Sant Esteve. Ho organitza: AOAPIX.

DILLUNS 9

A 2/4 de 8, davant de l’església de Sant Esteve, concert a banda a càrrec de la xaranga Bufant Fort Street Band.

A les 8, al passeig de la Muralla, Concurs de paelles. Ho organitza: AOAPIX.

A les 8, davant de l’església de Sant Esteve, concentració i encierro de marrans fins al Tura. Seguidament, reculà fins a Sant Esteve. Ho organitza: AOAPIX.

A les 10, al passeig de la Muralla, sopar-pícnic del Concurs de paelles, amenitzat per la xaranga Bufant Fort Street Band. Ho organitza: AOAPIX.

A 1/4 de 12, al passeig de la Muralla, concert amb Nali Kardan. Seguidament, entrega de premis del Concurs de paelles i, tot seguit, ball de festa amb el grup Les Tietes Queques. Ho organitza: AOAPIX.

LA MONDRAGON

Conjuntament amb la Comissió de Festes i l’Ajuntament, aquest any torna la  Mondragon, que va representar un canvi en el format de les Festes just l’any 1986 i que també va coincidir amb el naixement del Pim, pam, pum Foc amb qui estem fortament arrelats. És una manera de celebrar els nostres 30 anys però també, i sobretot, de fer un homenatge a penyes ja desaparegudes com els Truges Road, els Coster’s, el PTO, la Xafarnat o els Gats de Sant Miquel i a les penyes actuals que són l’ànima d’aquestes festes. Nosaltres de fet, vam començar la penya l’any 1989, tres anys més tard, i no va ser fins al 1991 que vam començar a participar activament com a organitzadors d’actes a la festa amb l’Estirada de Corda, el Sopar Popular, la Turinada i el Ball de l’Hora.

25 anys del porc i el xai

El divendres 6 de setembre, al ball del vespre a la plaça Campdenmàs, celebrarem els 25 anys del Porc i el Xai. Ho farem amb pastís, espelmes i cantant-li el feliç aniversari. Esperem que la mainada s’animi a venir!
A més a més repartirem el 5è caramel que serà especial per a la celebració. Un caramel especial, en honor al Porc i el Xai i que no trobareu al programa. El nen (era un nen) que va penjar per primera vegada el seu xumet al Porc i el Xai ara ja té 19 anys.

CONCURS “PORTA TU EL MARRÀ”

Qui vulgui pot participar a aquest concurs que fem per les xarxes i que permet a la persona guanyadora fer una marranada portant un dels nostres marrans.

CONCURS DE PAELLES

No hi ha canvis. Ben aviat tindrem les bases i les dates d’inscripció per a les colles que hi vulguin participar. Recomanem a les colles estar al cas de les inscripcions ja que les places són limitades i s’omple en qüestió de minuts.

ACTES DELS 30 ANYS

Volem celebrar els nostres 30 anys d’una manera especial i per això ens hem guardat el diumenge 6 d’octubre per fer una jornada ben divertida i plena d’actes.

Tenim pensats acte populars, divertits i amb diferents activitats pensades per a tothom. Us fem arribar un programa provisional però que ja està gairebé confirmat.
Més endavant ja us farem arribar més concretament els horaris i el programa definitiu.

MARXA DE LA SET

Caminada popular pels volts d’Olot recorrent Fonts emblemàtiques de la nostra geografia. Hi haurà punts amb menjar i beure pel camí.

MERCAT DE LA JOGUINA

Com cada any a la Plaça Campdenmàs es celebrarà el Mercat de la Joguina on la mainada fa de firaire i posa a la venda les seves joguines a preus econòmics per als altres nens i nenes. Amenitzat en tot moment per Ràdio Mercat de la joguina.

VERMUT

Típic vermut de festa major al Firal.

BALL DEL PORC I DEL XAI

Farà un ball d’honor per celebrar els seus 25 anys i els nostres 30.

DINAR DE GERMANOR- CARGOLADA POPULAR

Es farà al Firal petit.
Es podrà participar de dues maneres diferents.
1- Comprant un tiquet per menjar amanida, embotits, cargols, postres i tast de ratafia. (Hi haurà l’opció de macarrons per a la mainada).
2- O bé, animem a les colles a portar-se ells/es els seus cargols, escalfar-los allà i compartir amb nosaltres taula. (semblant al Concurs de Paelles) Hi haurà premi per als millors cargols de la jornada.

CURSA DE CARGOLS

Hi haurà una cursa de cargols. Els participants no caldrà que portin els cargols. La penya Aoapix ja estem cuidant i entrenant els cargols per fer-los competitius i que sigui una cursa ben emocionant. Hi haurà premi per a les persones guanyadores. Els cargols es sortejaran entre les persones participants, no els podran triar ni portar-ne perquè així sigui del tot imparcial. Hi haurà diferents categories per edats.

CORRANDES

La jornada acabarà amb una sessió de Corrandes. Tothom qui vulgui podrà participar fent gloses i pujant a cantar. Esperem que es generi un bon combat de corrandes. També cantarem les corrandes dels 30 anys de la penya.