AOAPIX, també fa valoració de les Festes del Tura

Comparteix-ho amb els teus amics:

AOAPIX: Començarem un any més la nostra valoració de festes del Tura parlant del temps. Ens va saber molt de greu que la pluja, fina però constant, no deixes fer la cercavila. Al nostre entendre, és un dels actes de les Festes més bonics i emotius. Tot i això, el temps ens va permetre poder anar al Pregó i per tant, malgrat les previsions inicials eren catastròfiques per a tota la setmana, podem estar ben contents.

Volem felicitar a en Pep Nogué que va saber fer un pregó fresc i divertit i li retreurem que per uns moments ens va fer passar molta gana ensalivant el reguitzell de plats i delícies que va anar dictant. Cal felicitar també a l’Ajuntament que, finalment, va posar un equip de so; a l’alçada del pregoner, de la ciutat i de l’acte, que permetia escoltar-lo des de qualsevol punt del Firalet.

El Porc i el Xai va poder fer tots els balls, tant a plaça com als geriàtrics del Tura i de l’antic Hospital i va ballar al so de la cobla i dels Ministrers de la Bouera. El Porc i el Xai llueixen orgullosos un parell de xumets més de mainada que, durant les festes del Tura, s’han fet grans i ja no els necessiten.

Vídeo: Ball del Porc i el Xai amb els Ministrers de la Bouera 2015
[vimeo url=”https://vimeo.com/138644540″ width=”560″ height=”315″]

Pel que fa referència a les Marranades cal destacar la de dissabte que va comptar amb la participació de l’Associació Terra Aspra amb els Senglars de Montagut compartint encierro i reculà. Pensem que va ser una bona experiència per a tothom i no descartem repetir-la en alguna altra ocasió. El concurs de “Porta tu el Marrà” el va guanyar l’Albert Riubrugent que s’hi presenta any rere any i que ja ens plantegem posar-lo a nòmina.

Vídeo: Encierro de marrans i senglars amb molta expectació FdT15
[vimeo url=”https://vimeo.com/138500004″ width=”560″ height=”315″]

Volem felicitar als Murruts i als Weke-weke que han sabut portar la Turinada i el Ball de l’Hora fins a la 25a edició. Estem agraïts i contents.

Vídeo: Turinada 2015
[vimeo url=”https://vimeo.com/138584451″ width=”560″ height=”315″]

Si parlem de les Paelles hi van participar un total de 45 colles de les quals 43 es van presentar a concurs. Les tres millors paelles van ser respectivament de les colles: Els Pares Benparits, Colla els Alots i la Tura’s rice. El premi al millor parament se’l va endur la Colla la Gresca i el premi al cuiner més ben guarnit se’l va endur la colla Alots. Aquest acte va aplegar al Passeig de la Muralla prop de 1200 persones, totes elles disposades a gaudir d’una vesprada inoblidable. Cal destacar l’actuació musical d’Agnès & The Pepits que van animar el ressopó amb molt bona música i també la marxeta dels Bonobos que van tancar la vetllada. El proper dissabte dia 19 de setembre a les 12 del migdia, a la Plaça Mercat es farà entrega dels premis a les colles guanyadores del VII Concurs de Paelles. No cal dir que la megafonia va millorar, tot i que a darrera hora vam haver d’afegir un altaveu a més córrer.

Vídeo: Més de 1.150 persones al concurs de paelles de l’AOAPIX
[vimeo url=”https://vimeo.com/138532035″ width=”560″ height=”315″]

Aquest any, al XVII Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva no hi va haver nou rècord mundial que continua en mans d’Àngel Garcia amb un llançament de 13m10. En total hi va haver prop de 200 llançaments, tot un èxit de participació.

Vídeo: 17è Campionat del món de llançament de pinyol d’oliva 2015
[vimeo url=”https://vimeo.com/138584453″ width=”560″ height=”315″]

Durant aquests dies de festes la Penya hem venut el número de la Rifa de Festes que sortejarem en directe el proper dia 4 d’octubre a la placeta Campdenmàs durant el Mercat de la Joguina. Cal dir que hem esgotat tots els números i que hores d’ara només queden algunes tires d’algun soci despistat que encara les ha de vendre.

La penya Aoapix vol agrair a tothom la predisposició a passar-ho bé i sobretot la seva participació per fer uns dies diferents, més diferents encara, que d’això es tractava. També volem donar les gràcies a tots els nostres patrocinadors i col·laboradors i als Serveis Municipals que fan possible totes les nostres activitats. Moltes gràcies a tothom.