Olot aprova els nous ajuts per a les activitats afectades per la covid-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous aprova les noves ajudes de reactivació econòmica, que es podran començar a demanar a mitjans de desembre

El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 19 de novembre porta per a la seva aprovació la nova línia d’ajuts per a les activitats econòmiques afectades per la COVID-19. Aquesta nova convocatòria d’ajudes compten amb una partida de 335.000 euros i van dirigides als establiments que s’han vist obligats a tancar durant la segona onada de la pandèmia i als negocis que han reduït la seva facturació en més del 80% els darrers 5 mesos. Els nous ajuts han comptat amb el vot a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i la CUP i l’abstenció del PSC.

Aquestes dues noves ajudes formen part de les 122 accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació d’Olot i es complementen amb l’aportació de 131.000 euros destinats al suport social a situacions de vulnerabilitat econòmica i 34.000 euros més per a altres actuacions per fer front a la COVID-19. En total, l’Ajuntament d’Olot destinarà una partida 500.000 euros provinents de recursos propis.

L’AJUT 1.000 i 3.000 – que són compatibles amb qualsevol altra convocatòria- es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot a partir de mitjans del mes de desembre (després de la seva publicació oficial). La previsió és que la tramitació sigui directe i àgil, es concedeixin abans d’acabar l’any i l’ingrés es realitzi al gener de 2021.

  • L’AJUT 1.000 | S’adreça al sector de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada de la pandèmia. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros.
  • L’AJUT 3.000 | S’hi podran acollir les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els últims 5 mesos, de juny a octubre del 2020. A tall d’exemple, l’ajuda està pensada principalment per a agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals. L’import de l’ajut serà de 3.000 euros.

Aquesta nova convocatòria se suma a l’AJUT OLOT 500 que l’Ajuntament d’Olot va obrir el passat mes de maig i a través del qual es van destinar un total de 186.500 euros a 373 empreses, negocis, autònoms i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19.

Amb la partida de 500.000 euros aprovada en el ple d’aquest dijous, l’Ajuntament d’Olot ja ha destinat 2.000.000 euros de recursos propis a campanyes, programes i projectes per fer front a la crisi de la COVID-19.

Consolidació dels espais de degustació i ampliació de les terrasses

Seguint amb la voluntat d’impulsar la reactivació econòmica i donar suport als comerços i establiments de restauració afectats per la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament d’Olot també ha aprovat inicialment la tercera modificació de l’Ordenança Municipal per a la instal·lació de terrasses a Olot.

Aquest nou canvi preveu consolidar els nous espais de degustació que es van posar en marxa durant la pandèmia. Es tracta de punts de degustació permanents en establiments comercials que elaboren productes artesanals i que no disposen de llicència de bar o restaurant. Aquestes propostes de reactivació econòmica ja es van permetre com a mesura provisional durant la primera onada de la COVID-19 com a acció de suport als emprenedors. Disposaven de permís fins al 31 de desembre. Ara, amb les noves modificacions de l’ordenança, els restauradors i comerciants podran sol·licitar-ho i disposar-ne durant 8 mesos (temporada d’estiu), 4 mesos (temporada d’hivern) o anualment; segons la seva elecció.

Amb les restriccions marcades per l’estat d’alarma de la COVID, l’Ajuntament d’Olot va autoritzar l’ampliació de l’espai dedicat a la terrassa de prop d’una quarantena d’establiments i 5 negocis més se’ls va autoritzar perquè poguessin oferir aquest servei. Cinc establiments més van posar en marxa un espai de degustació a la via pública.

Un altre dels aspectes que introdueix el text fa referència als criteris específics per a les terrasses instal·lades a l’àmbit del PIAM del Nucli Antic. En els espais públics d’aquesta zona, les terrasses hauran de seguir els criteris detallats a cada projecte del ‘Pla de places del Nucli Antic’. Les terrasses d’aquest sector de la ciutat també hauran de centrar la seva activitat en una oferta basada en productes de qualitat, de proximitat o que constitueixi una oferta gastronòmica especialitzada.

Una comissió d’experts formada per representants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, de les entitats que integren el PIAM, del Consorci DinàmiG i un gastrònom de referència seran els encarregats de valorar cada petició.

La consolidació d’aquests espais de degustació i ampliació de les terrasses ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot de JuntsxCat, el grup del PSC i l’abstenció d’ERC i la CUP.

Info: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: