Aquest dilluns comença el Fòrum Educa’t amb més de 200 participants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els dies 3 i 4 de juliol tindrà lloc a l’Institut La Garrotxa d’Olot, el Fòrum Educa’t, la XXII Escola d’Estiu de la Garrotxa, organitzada pel Col•lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa amb estreta col•laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i la col•laboració del Consell Comarcal de La Garrotxa.

El Fòrum Educa’t, que està format per tres blocs que es centraran en la Innovació Educativa, pretén fer reflexionar i també actuar per aconseguir transformar l’educació.

Dilluns 3 de juliol a la tarda, de 15.30 a 20.00 h, el Fòrum Educa’t obrirà amb el seu primer bloc “Educació en majúscules” que es desenvoluparà seguint el programa següent:

15:30 h Benvinguda a la XXII Escola d’Estiu de la Garrotxa. Tarda conduïda per Oriol Ripoll.

15:35 h Conferència inaugural: “Què, qui, com de la innovació educativa”, a càrrec d’Ismael Palacín, director de la fundació Jaume Bofill, entitat promotora d’Escola Nova 21.

16:30 h Presentació de projectes d’innovació pedagògica: Elena Sarri i Carlos Vargas, equip directiu de l’Escola Ítaca de Manresa. Iolanda Arboleas, directora de l’Institut de Sils. Ita Asparó, directora pedagògica de l’Escola Pia d’Olot.

18:30 h Pausa amb berenar.

19:00 h Taula rodona: Oportunitats i difi cultats en l’aplicació de projectes d’innovació i transformació educativa. Amb Ismael Palacín, Anna Jordà, Jordi Antiga, Montse Tarrés i Àngel Domingo. 20:00 h Comiat.

Dimarts 4 de juliol al matí, de 9 a 13 h, es realitzarà el segon bloc “Educació KM0”. Serà l’espai per conèixer experiències pedagògiques que diferents centres de la comarca i de fora de la Garrotxa han dissenyat i apliquen. Experiències per primària i secundària de diferents matèries i amb diversitat de formats i metodologies.

El Fòrum Educa’t acabarà el dimarts 4 de juliol amb el tercer, i últim bloc,  “Educació més enllà de les aules” de 15.45 a 19.30 h. En aquest espai del Fòrum  Educa’t es realitzarà el 1er EdcampGarrotxa. Una trobada oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació.

Els edcamps es basen en un aprenentatge entre iguals, i es desenvolupen a través de la conversa i l’intercanvi sense guions preestablerts, ni dinàmiques concretes. En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès. La finalitat de l’EdcampGarrotxa és proporcionar i apropar persones que estimen l’educació per aprendre, fer xarxa i desenvolupar-se personalment i professionalment per transformar-la.

Comparteix-ho amb els teus amics: