Aquest dissabte, Cims per la Llibertat al Puigsacalm

Comparteix-ho amb els teus amics:

Prop de 16.000 persones faran 18 cims de la geografia catalana escollits per presos, exiliats i represaliats polítics. El Puigsacalm, és el cim escollit pel president Carles Puigdemont.

CIMS PER LA LLIBERTAT és una acció esportiva, solidària i reivindicativa. Consisteix en una ascensió simultània a 18 cims de la nostra terra que han estat triats directament pels nostres presos, exiliats i represaliats polítics. Un dels quals és el Puigsacalm, cim escollit pel president Carles Puigdemont. L’activitat l’organitza la GECA amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

A hores d’ara, ja hi ha prop de 16.000 persones inscrites i s’ha arribat al límit de la capacitat de cada cim. Aquesta activitat es fa en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils. La iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l’ascensió simbòlica al cim0.

CIMS PER LA LLIBERTAT compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d’un, es fa càrrec d’organitzar l’ascensió a cadascun dels cims.

Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i les 13 hores. Dalt dels cims es llegirà un manifest i en cadascun dels cims intervindrà un familiar dels represaliats.

Horaris i programa del Cim del Puigsacalm

Els no inscrits que tot i això vulguin pujar, han de tenir present que serà sota la seva responsabilitat i que es preveu (pendent de confirmar) que es tanqui la carretera de Bracons a l’alçada de Joanetes i també per l’altre costat per St. Andreu de la Vola per tal que només els autobusos de l’organització hi puguin pujar.

Tots els inscrits han de dirigir-se a Sant Esteve de Bas, a la zona del Pavelló, on hi haurà places d’aparcament i serà allà on recolliran la camiseta i el braçalet d’inscripció. Llavors, hauran d’agafar un dels busos llançadora fins a Coll de Bracons (aprox. 5-6 €).Horari d’obertura de recollida de camiseta i braçalet: de les 7:00 a les 9:00.

Els busos començaran a sortir de Sant Esteve a partir de les 7:30.

Un cop al coll de Bracons, hi haurà membres de l’organització que aniran acompanyant fins al cim.

Hem de ser al Cim a les 12 h, ja que entre 12 i 13 h es quan es faran els actes oficials.

Just després dels actesserà el moment per dinar al mateix cim si us heu portat el dinar.

Un cop acabats els actes, farem la mateixa logística a la inversa.

Els busos faran el recorregut de baixada, de Bracons a St. Esteve d’en Bas, de 14 a 17 de la tarda.

En cas de mal temps, tots els actes oficials es faran igualment peròen el local de Can Tista (teatre del poble de St. Esteve d’en Bas).

Es vol que CIMS PER LA LLIBERTAT sigui una jornada memorable, que es recordi per l’ambient festiu i el més escrupolós respecte per la natura.

CIMS a Catalunya: Comabona, Gallina Pelada, Montsec – Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d’Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca.

CIMS Agermanats: Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama – Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat (Edimburgo), My. Tamalpais (California – USA).