Aquest dissabte la UVic acull una nova edició de la World Robot Olympiad

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant el matí d’aquest dissabte, 9 de juny, l’Aula Magna de la UVic acollirà la 5a edició del torneig de robòtica The World Robot Olympiad, originària del continent asiàtic i que impulsa la fundació EducaBot.

A diferència d’altres tornejos de robòtica, aquesta competició implica que els participants no puguin portar el robot construït de casa, sinó que l’han de construir al moment, utilitzant únicament material Lego.

La competició es basarà, doncs, en dues etapes, una que durarà dues hores i mitja, durant la qual els participants construiran el robot, i una altra etapa de competició en què aquests robots hauran de complir uns objectius sobre un tauler, que marca l’organització. Es faran tres rondes de competició. El tema sobre el qual girarà tota l’edició d’enguany, a nivell mundial, serà la producció i consum sostenible dels aliments.

En total hi participaran 16 equips d’entre 2 i 3 persones, en la categoria Start (6) i Elementary (4) per a nens de 7 a 12 anys i en la categoria Rookie (6), per a joves de 13 a 15. L’equip guanyador podrà accedir a la final estatal que se celebrarà a Platja d’Aro els dies 15 i 16 de setembre, ´la qual donarà accés a la final mundial que se celebrarà a Chiang Mai (Tailàndia) del 16 al 18 de novembre.

Amb l’organització d’aquesta competició la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic es proposa fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, així com el treball organitzatiu i en equip. També vol reforçar un itinerari formatiu en l’àmbit de la robòtica que vagi des dels nivells d’educació primària i secundària, fins als nivells de graduat i doctorand.

Horari de la competició

08:00 -08:15 Arribada equips i registre
08:20 -10:50 Muntatge i programació
11:00 -11:15 Inauguració i presentació equips
11:20 -13:50 Rondes 1, 2, 3 Start/Elementary/Rookie
14:00 -14:30 Cerimònia de lliurament de premis