Es presentarà el llibre “El patrimoni volcànic i geològic de Sant Joan les Fonts i el seu aprofitament”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper diumenge 27 de desembre a les sis de la tarda, al Monestir de Sant Joan les Fonts, es presentarà el llibre “El patrimoni volcànic i geològic de Sant Joan les Fonts i el seu aprofitament” de Manel Soler i Josep Oliveras, emmarcat dins el Desembre Cultural del municipi.

211215 AUTORS LLIBRE MANEL I JOSEP
Foto: Manel Soler i Josep Oliveras

L’acte anirà acompanyat d’una actuació de gòspel a càrrec del grup Gòspel Cor Garrotxa que oferirà un recull de cançons. Sant Joan les Fonts és un municipi molt ric en valors patrimonials, amb aquest acte del Desembre Cultural deixem constància del valor que té per a tots els veïns i veïnes el patrimoni, tant en l’àmbit natural, cultural com històric.

Aquest llibre és un gran treball de recerca del nostre municipi que han realitzat els investigadors locals Manel Soler i Josep Oliveras. Autors també d’altres publicacions com ara el llibre de Masos el desembre del 2013 i el llibre sobre les fonts del municipi el desembre del 2015.

A la publicació hi trobarem un recull de tot el patrimoni volcànic i geològic que tant caracteritza a Sant Joan les Fonts, i alhora, donant-lo de sentit humà, amb l’aprofitament que els habitants del municipi han anat realitzant sobre aquests elements.

RELACIONAT:

Vídeo: Inaugurat el Saló Internacional d’Arts Plàtiques de Sant Joan les Fonts

A l’Església Romànica de l’antic Monestir de Sant Joan les Fonts s’ha fet l’obertura del 12é Saló Internacional d’Arts Plàtiques. La inauguració anava a càrrec de diferents crítics d’art, autoritats municipals, escriptors, periodistes i col·leccionistes d’art. En l’exposició es pot trobar més de cent obres de tècniques diverses. Durant la inauguració, la cantautora olotina Jéssica Mellado, va fer un petit concert. Seguidament es lliuraven els trofeus i diplomes a cadascun dels artistes participants al Saló. L’horari de visita és del 28 de novembre al 6 de desembre, de 11 h a 14 h diàriament. L’acte està organitzat per l’Editorial Oliveras i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Veure vídeo.

Vídeo: 12é Saló Internacional d’Arts Plàtiques de Sant Joan les Fonts

[vimeo id=”147280768″]

VÍDEO: Jèssica Oliveras, ens descobreix un patrimoni important de Sant Joan les Fonts

Sant Joan les fonts és molt coneguda per les seves colades basàltiques, però el que poca gent sap i s’està promocionant, és que el poble, és ric amb fonts, tant naturals com artificials, de fet, hi han descobertes 256 fonts i aquestes descripcions s’ha publicat en un llibre fa poc amb el títol de “Les 256 fonts de Sant Joan les Fonts”, un treball que, amb més de sis anys de recerca al darrere, han portat a terme dos historiadors locals: Manel Soler i Josep Oliveras. L’ex Miss Nació Catalunya, Jèssica Oliveras, junt amb el Digital de Girona, han realitzat un reportatge dedicat a aquest patrimoni de Sant Joan el qual va ser molt important per la seva industrialització anys enrere. Veure vídeo.

Vídeo: “Les rutes de l’aigua de Sant Josn les Fonts”
[vimeo id=”124197641″]