Aquest diumenge tindrà lloc la VIII Cursa Aplec de Sant Martí a Santa Pau

Aquest diumenge 11 de novembre a les 9 del matí començarà la 8a edició de la Cursa de Muntanya Aplec de Sant Martí.

Foto: Jacint Garrigolas

És una cursa senzilla, casolana, de pagès, però amb un recorregut molt i molt treballat per gaudir-lo al màxim. Com a novetat aquest any hi haurà un únic recorregut de 17 quilòmetres amb 806 m de desnivell acumulat. Té una cota màxima de 959 m a la Serra de Sant Jordi i una cota mínima de 446 m al planell de l’Ermita de Sant Martí.

El recorregut és molt diferent del de les 7 edicions on sempre es feia el recorregut per la Muntanya de Sant Julià, Sant Abdò o Pedragudes. Aquest any anem a la Serra de Finestres, en concret a Sant Jordi on cada any la Colla Jove de Santa Pau i posa una bandera a la seva cinglera.

El recorregut s’inicia al planell de l’Ermita de Sant Martí de Santa Pau, ràpidament deixem el veïnat de Sant Martí per fer un recorregut per la Vila Vella de Santa Pau i d’allà pujar a la Fageda de Les Marrades on també trobarem Grederes volcàniques. El corriol de Les Marrades ens portarà al Collet del Grau i d’allà enfilarem la pujada a Sant Jordi tot seguin la Cinglera de la Serra de Sant Jordi on predomina el Faig. A l’Oratori de Sant Jordi hi haurà l’avituallament principal i iniciarem la baixada sempre al costat de la cinglera on podreu veure unes vistes magnífiques de Santa Pau, Sant Julià, els Pirineus i l’Alta Garrotxa. En arribar a l’Aulina de la Creu enfilarem el corriol quasi planer de la Fageda de la Bernadella on hi ha l’espectacular mirador de Penya Paguera- Tot seguit arrivem a les Grederes de la Collada de Font Pobra. Baixarem ràpidament per vorejar el Volcà Santa Margarita i arribar a la muntanya de Pedragudes, ja al veïnat de Sant Martí, baixarem per als seus corriols i arribarem a l’Ermita de Sant Martí, on ens haurem guanyat un bon esmorzar.

El lloc de sortida i arribada és l’Ermita de Sant Martí de Santa Pau, on es pot aparcar el cotxe.

Més info aquí