Aquest divendres a Besalú: Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’acte amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat tindrà lloc a Besalú el divendres dia 30 de gener a les 19h a l’interior del Micvé. Consistirà en una encesa d’espelmes a càrrec de representants de diferents col·lectius locals amb intervenció inicial de l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Per finalitzar l’acte, membres del club de lectura de la Biblioteca Ramon Vidal de Besalú, oferiran una lectura compartida d’una selecció de fragments relacionats amb testimonis de persones víctimes de l’Holocaust.

Recordem:

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 en què condemnava sense excepcions qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats per l’origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món. Es designava el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (1945), com el dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

mantenim viva la memòria

Cada any l’acte es dedica a un tema concret. Aquest any 2015 el motiu és Mantenim viva la memòria (Keep The Memory Alive). A mesura que els anys van passant, els testimonis van desapareixent. És per això que ens cal construir un pont entre la memòria dels que ja no hi són i els joves, els transmissors de la memòria. Es tracta de que aquesta memòria rebi el respecte i la dignitat que es mereix i, alhora, tot plegat, esdevingui un aprenentatge a fi de construir el seu futur.