Aquest divendres es presentarà un llibre sobre la pedra seca

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres dia 21 de març, a dos quarts de vuit del vespre, al Centre Cultural de les Preses, es presentarà el llibre VII Trobada d’Estudi per a la Preservació de la Pedra Seca als Països Catalans que recull les actes del congrés biennal que va tenir lloc a les Preses el mes de maig passat.

Aquesta publicació serà el número 25 dels Annals del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC). Es tracta d’un volum excepcional tant pel que fa al format com al contingut. Aquest volum serà monogràfic i recollirà les actes de les ponències, comunicacions, tallers i pòsters que es van fer a les Preses el mes de maig de 2013. També serà excepcional perquè donat que contindrà moltes fotografies d’arreu dels Països Catalans, es farà una edició especial a tot color. Finalment, serà excepcional perquè contindrà diversos articles sobre la pedra seca del Bosc de Tosca, la zona de la comarca amb una concentració més alta de construccions fetes amb pedra seca.

L’edició especial ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i de l’Ajuntament de les Preses. D’aquesta manera, i comptant amb el suport de diverses institucions i entitats, el 25è volum dels Annals del Patronat es podrà presentar aquest proper divendres amb la intervenció de l’alcalde de les Preses, el president del PEHOC, el diputat provincial i els representants de la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca i de l’Associació Pedra Tosca.

El llibre té 350 pàgines, més de 100 fotografies i es posarà a la venda l’endemà de la presentació.

portada del llibre