Aquest passat diumenge es va aconseguir pujar 3000 kg de material a Sant Aniol d’Aguja

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge passat dia 11 de maig s’ha dut a terme una jornada de treball a Sant Aniol d’Aguja. Ha consistit en traslladar a peu material que fa falta per a les obres del refugi. Aquesta activitat s’està practicant des del juliol del 2012 de manera periòdica i sempre ha comptat amb una bona participació popular la qual ha estat molt important a l’hora d’impulsar la primera fase de recuperació que es realitzà la tardor de l’any 2013.

2014-05-11 08.12.01
Com que es té previst de començar una nova fase d’obres per la propera tardor, els Amics de Sant Aniol d’Aguja, impulsors del projecte, no paren de convocar jornades d’aquest tipus per tal de tenir-ho tot apunt. I la jornada d’aquest diumenge ha estat especial pel fet que s’ha fet el transport en cadena. Els traginers, no han hagut de transportar el material durant tot el camí sinó que s’ha fraccionat el trajecte en 18 trams de manera que es portava el fato fins a final de tram o a trobar el proper company, llavors s’havia de recular fins a l’inici del tram per tal de prendre els sacs arribats del tram precedent.

2014-05-11 12.08.30

L’0bjectiu de la diada era pujar 5000kg però no es va aconseguir. La pluja matinera i el cel ennuvolat no van ser un bon atractiu i segurament que molta gent es va desdir de participar. Malgrat això l’organització se sent molt satisfeta dels resultats i els considera un èxit important. Van participar-hi 80 persones i es va aconseguir fer arribar a Sant Aniol 3000kg de greda. Tot un rècord històric ja que la màxima cota estava en 1400kg, i s’ha duplicat el resultat.