Aquesta setmana tindrà lloc el Sismògraf: coreografies de l’objecte, espais singulars i estrenes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 8 a l’11 d’abril, es podran veure les primeres propostes en el marc de l’Erupció d’enguany dedicada a les Coreografies de l’Objecte: Street Pantone de Promenade d’Artiste, Fenomen de Quim Girón i Moon Ribas, Crisálida d’Antes Collado i Set, de Paula Quintas / Traspediante

Entre les propostes singulars: el ja tradicional i popular Itinerari de Dansa al Parc Nou (diumenge) amb 5 espectacles; Cossoc de Magí Serra i Anamaria Klajnšček i Orbis de Humanhood a la Plaça de Braus; Cinc Maneres de matar el temps de Thomas Noone a la pista d’atletisme, i l’estrena a Catalunya d’Ígnea de Colectivo Lamajara al Teatre Principal

El Sismògraf donarà el tret de sortida a la seva 13a edició el pròxim dijous 8 d’abril. Durant aquest primer cap de setmana es podran veure 13 espectacles (18 funcions en total) concentrats al municipi d’Olot, entre les quals estrenes, coreografies de l’objecte i propostes en espais singulars.

A continuació, tot el que es podrà veure del 8 a l’11 d’abril:

Tret de sortida dijous amb la jornada de professionals virtual i amb ‘Brots transhumants’ a l’Espai Barberí

El Sismògraf obrirà el festival dijous amb la jornada de professionals a la qual ja s’hi han inscrit 230 programadors i que se celebrà de manera virtual. Entre aquests professionals n’hi ha molts de nacionals, però també hi haurà programadors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, França, República Txeca, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Regne Unit i dels Estats Units.

Al vespre, a l’Espai Barberí, tindrà lloc la projecció de Brots Transhumants, el documental audiovisual que relata la caminada artística de sis dies des de Queralt fins a Manresa del ballarí Magí Serra i el músic Arnau Obiols i que s’acompanyarà d’una intervenció artística en directe i de la conversa entre els mateixos artistes i Carme Pigem d’RCR Arquitectes.

Propostes singulars

A la Plaça de Braus es podrà veure Cossoc de Magí Serra i Anamaria Klajnšček (també es podrà veure a les Fonts de Sant Roc), i un dels dos espectacles de Humanhood dedicats a la lluna, Orbis, dissabte, coincidint amb la lluna nova.

També destaca Cinc maneres de matar el temps de Thomas Noone, amb cinc duets que es podran veure en un recorregut itinerant per la pista d’atletisme (Premi FAD d’Arquitectura), i l’estrena a Catalunya d’Ígnea de Colectivo Lamajara, una exploració dels paral·lelismes entre la naturalesa i la vida humana a partir del símbol del volcà, que es podrà veure dissabte al Teatre Principal.

Entre les propostes habituals i més esperades del Sismògraf, diumenge tindrà lloc la celebració de l’Itinerari de dansa al Parc Nou amb espectacles de les artistes i companyies Led Silhouette, Lökke | Olatz de Andrés, Marcat Dance, Paula Quintas / Traspediante i Cia. Sebastián García Ferro.

Erupció al voltant de les Coreografies de l’Objecte

Sota el nom “Coreografies de l’Objecte”, la programació del Sismògraf 2021 presentarà diversos espectacles que concebran la presència de l’objecte com un cos més afegit als cossos que ja hi ha a escena. Una forma d’eixamplar les possibilitats expressives de la dansa i el moviment.

Les propostes d’aquesta setmana són Fenomen de Quim Girón i Moon Ribas, amb blocs de gel; Crisálida d’Antes Collado, amb vegetals; Street Pantone de Promenade d’artiste, amb una tela de roba gegant; i Set, de Paula Quintas / Traspediante, amb bombolles de plàstic (dins l’Itinerari de Dansa al Parc).

Info: Festival Sismògraf