Aquesta setmana tornen les activitats culturals a Olot, amb totes les mesures de seguretat per evitar el contagi de la COVID-19

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta setmana tornen les activitats culturals a Olot, amb totes les mesures de seguretat per evitar el contagi de la COVID-19. 

Dijous, la Biblioteca Marià Vayreda proposa un concert d’òpera molt particular. Divendres, Els grans interrogants de la ciència ens posaran al dia dels avenços de la COVID-19. Diumenge, únic espectacle d’El Més Petit de Tots de manera presencial. La Cia. Maduixa representa Lù.

Concert: Àries de reservat
Marc Rosich, Roberto G. Alonso, Cia. Elena Martinell i Glòria Garcés
Dijous 26 de novembre de 2020, 19 h, al Teatre Principal d’Olot

Àries de reservat

Un concert de repertori clàssic, divertit, arriscat i engrescador. Una opereta on impera el joc i la ironia. L’alegria efervescent encomanadissa dels valsos vienesos contrasta amb el paisatge devastador, i és així com en l’espectacle s’obren les portes al més inesperat i grotesc.

Una soprano coloratura i la seva pianista, eterna companya de penes, han estat contractades per a un concert privat molt especial de Cap d’Any, i es veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el repertori típic d’aquests espectacles.

Xerrada: Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?
A càrrec de Magda Campins i Clara Prat
Divendres 27 de novembre de 2020, 19 h, Casal Marià

Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?

A finals del 2019 arribaven notícies de la Xina sobre l’aparició i proliferació d’un nou virus, el SARS-CoV-2. D’entrada, els europeus ens ho miràvem des de la distància, amb la secreta esperança que l’epidèmia seria controlada i quedaria com un episodi més de la història de les malalties infeccioses, com va passar amb el SARS-CoV-1, un virus de la mateixa família. Quan es van detectar els primers casos a Europa, al febrer, no estàvem preparats pel que ens venia a sobre: ens enfrontàvem a una malaltia totalment desconeguda, de la qual no sabíem gairebé res, i que es convertiria una pandèmia per a la qual no teníem a punt ni mecanismes de gestió ni de control.

En aquell moment va començar una autèntica marató: científics de tot el món es van posar a treballar a contrarellotge per resoldre tots els interrogants que plantejava la situació d’emergència. Nou mesos després, en data 28 de setembre de 2020, amb més de 32 milions de casos confirmats i 995.836 morts al món, què n’hem après?

Clara Prats és Llicenciada en Física. Doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències

Magda Campins és Doctora en Medicina. Especialista en Medicina Preventiva i Epidemiologia, i en Pediatria

La xerrada es retransmetrà en streaming al canal de Youtube del PEHOC.

Teatre: LÙ 路
Cia. Maduixa
Diumenge 29 de novembre de 2020, 16.30 i 18 h, Teatre Principal d’Olot

LÙ 路

Les nostres protagonistes viuen en un lloc envoltat de terra i pobresa. Treballen al camp sense descans, però per tal de sobreviure han convertit la seva feina en un joc. I és que resulta impossible prohibir-li a un infant que jugui.

LÙ, que en xinés tradicional vol dir ‘camí’, parla sobre el poder de la creativitat i la imaginació com a forma d’evasió davant la crueltat i la duresa de la vida. Dansa i arts plàstiques i audiovisuals per gaudir en família d’una proposta màgica. Un espectacle íntim carregat d’imatges poètiques i de sentiments. Amb aquesta producció tan especial la Cia. Maduixa vol celebrar el seu quinzè aniversari.

Comparteix-ho amb els teus amics: