Arriba a Olot la campanya #ReciclaCultura, que per Sant Jordi recull fons per formar a persones en risc d’exclusió social

Comparteix-ho amb els teus amics:

1136 persones han pogut fer aquests cursos durant als 5 anys que s’ha fet aquesta iniciativa

La Fundació Servei Solidari acaba de posar en marxa una nova edició de Recicla Cultura, una iniciativa amb la que des de fa 5 anys ajuda a persones amb estudis o sense a realitzar cursos de formació o a alfabetitzar-se si és el cas. També a nouvinguts que volen aprendre el castellà i el català. Durant aquest temps més de mil persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que enguany es fa amb el lema “El teu llibre pot ser part d’una història”.

Com funciona? Empreses, administracions, associacions, escoles o entitats que hi participen munten un Punt Recicla Cultura on, des d’ara fins al dia de Sant Jordi, els seus integrants poden aportar llibres que els hagin agradat. El Dia de Sant Jordi totes les persones vinculades al punt podran emportar-se un d’aquests llibres tot fent un donatiu simbòlic. Tots els beneficis que s’obtinguin es destinaran als cursos de la Fundació Servei Solidari.

El regidor de Cultura, Pep Berga, ha fet una crida a “participar d’aquesta iniciativa que funciona des de fa 5 cursos a tot Catalunya i que aquest any s’inicia a Olot”. La coordinadora del projecte a Olot, Genoveva Pascual, ha explicat que “els punts de recollida de llibres estan situats a la Biblioteca Marià Vayreda, a Can Trinxeria, a l’escola Volcà Bisaroques, a la biblioteca de l’IES GArrotxa i a l’Escola Pia”. S’hi podran trobar fins al 18 d’abril i el dia de Sant Jordi els llibres es podran adquirir al Firal d’Olot per un preu simbòlic.

L’any 2016 més de 70 entitats, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa que, a banda de recaptar fons en benefici de l’alfabetització, va permetre treballar conceptes com la migració, l’alfabetització i la lectura, i valors com els de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip.

Info i foto presentació: Ajunt. Olot