ARTICLE: Una editorial amb cor

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una editorial amb cor

Situada al bell mig del barri gòtic de Barcelona, una petita gran editorial s’erigeix en enamorada dels llibres des de l’any 2013. Es tracta de La Verònica Cartonera, un segell distingit per una parquedat en el procés d’edició que, a ulls veients, denota la minuciosa qualitat de l’artesania que s’hi bolca. Nogensmens, la cura de cada veu autora tampoc no n’és bagatel·la: cadascuna d’elles és reverida a guisa de producció artística inèdita.

En harmonia amb la voluntat d’impulsar una consciència quant a les noves vides d’estris que, sovint, queden arraconats en el desús i en l’oblit, La Verònica Cartonera eixoriviu la menudesa d’aquests, tot reutilitzant-los en la confecció de llibres vestits amb cobertes de cartró reciclat. Aquí, la gestació de les obres ascendeix: lectura del manuscrit, correcció, desplegament imaginari d’un disseny de coberta que s’emmiralla amb la veu autora i posada de fil a l’agulla (metafòricament i de manera textual: hi ha cosida de llibres) són graons d’una escala que culmina en una llar on viuen llibres banyats d’una autèntica màgia. Es tracta de l’estel del matí reflectit per l’empenta curiosa, intrèpida i apassionada de l’Anna, representant d’aquesta editorial feta amb cor.

Si el seu entusiasme literari i les ganes de fer art es dispersen en un aire que fa olor d’amor a la cultura, a l’alè de la plaça de la Verònica no se li despinta, de la memòria, el nom d’un segell editorial que li fa honor.

Marta Mitjans Puebla