Artur Mas a ERC: “No es pot arribar a Ítaca tots barallats i cadascú remant pel seu compte”

ACN · ID 119670/941619 El president del Govern, Artur Mas, ha participat en la presentació de Carles Puigdemont com a candidat a l'alcaldia de Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El president del Govern, Artur Mas, ha aprofitat el darrer acte d’una jornada políticament intensa per llençar un darrer missatge a ERC. “No es pot arribar a Ítaca tots barallats i cadascú remant pel seu compte”, ha dit, usant un símil mariner. El president ha remarcat que a Catalunya hi ha “molta gent amb anhels de llibertat” i que cal “entre tots” trobar la manera de remar plegats “per avançar cap al nord fixat”. Mas, que ha recolzat Carles Puigdemont com a candidat a l’alcaldia de Girona, també ha assegurat que les municipals del maig seran clau perquè en el moment polític actual cal que els ajuntaments siguin “veritables estructures d’Estat” i que estiguin “alineats” amb el procés.

ACN · ID 119670/941619 El president del Govern, Artur Mas, ha participat en la presentació de Carles Puigdemont com a candidat a l'alcaldia de Girona.
ACN El president del Govern, Artur Mas, ha participat en la presentació de Carles Puigdemont com a candidat a l’alcaldia de Girona.

El president ha tancat una intensa jornada política amb un acte de partit a Girona. Allà, Mas ha fet costat a Carles Puigdemont, que ja oficialment opta a la reelecció com a alcalde de Girona. El cap de l’executiu ha volgut cloure el seu discurs amb un símil mariner, en al·lusió al desacord que existeix amb ERC per a la convocatòria d’eleccions anticipades.

Segons ha explicat, hi ha diverses formes de navegació que permeten a una embarcació arribar a Ítaca, ja sigui a motor, a vela o, fins i tot, remant “si la gent hi creu”. “Com no podríem arribar-hi és remant cadascú pel seu compte perquè sinó l’embarcació dóna voltes sobre sí mateixa i no avança”, ha declarat.

Mas ha afegit però una pinzellada d’optimisme a les seves paraules i ha assegurat que, tot i les diferències, s’arribarà a bon port. “Com que a Catalunya hi ha molta gent amb anhels de llibertat estic convençut que en els propers dies i setmanes trobarem la manera no de remar cadascú pel seu compte sinó junts per arribar al nord fixat”, ha afegit.

Els ajuntaments, “alineats” amb el procés

Aprofitant el context d’acte municipalista, el president també ha volgut reflexionar sobre la importància de les eleccions municipals del maig. Segons ha dit, en els temps que vénen els ajuntaments “seran veritables estructures d’Estat” i, per això, ha reivindicat que caldrà que estigui “alineats” amb el procés sobiranista.

“Necessitarem uns ajuntaments molt a punt, en línia amb un projecte de país perquè no ens sobra res des del punt de vista de forces i capacitats perquè lluitem contra elements molt poderosos, sobretot de fora de Catalunya”, ha valorat.

Carles Puigdemont, candidat a la reelecció

Carles Puigdemont es va presentar per primera vegada com a candidat de CiU a l’alcaldia de Girona el 2007 i, després de quatre anys a l’oposició, va aconseguir l’alcaldia el 2011, donant a CiU la primera alcaldia en democràcia (l’Ajuntament de Girona sempre havia estat a mans del PSC o governs tripartits).

Aquest vespre ha fet el pas oficial cap a la reelecció i n’ha explicat els motius. Per una banda, ha reivindicat el “projecte de canvi” que ha ideat CiU i que, tot i estar en minoria (compta amb 10 dels 25 regidors del plenari) defensa que han pogut tirar endavant. Ara bé, ha demanat als gironins que els tornin a fer confiança perquè necessiten “com a mínim” dues legislatures per completar el projecte. I, a més, els ha demanat que puguin governar amb una “força major” per tal de no dependre “dels malabarismes de l’oposició”.

Puigdemont també ha donat tres motius per tornar a encapçalar la llista (de la qual encara no n’ha desvetllat els integrants encara). Per una banda, ha reconegut que existeix una “clara sintonia” entre la seva voluntat personal i la de la federació i també ha reconegut que durant el mandat han pogut treballar sense tensions internes. D’altra banda, també ha reivindicat “el dret de continuar treballant” ja que, segons ha recordat, només amb deu regidors -molts sense experiència, ha remarcat- han fet la feina que en l’anterior mandat feien 17.

I, per últim, ha reconegut que volen que CiU estigui al capdavant de l’ajuntament per afrontar el futur polític de Catalunya com un aliat del Govern i del Parlament. “Els ajuntaments hauran de ser de manera indiscutible aliats directes del Govern i el Parlament, ens tocarà gestionar una complexitat enorme però apassionant i Girona no en pot quedar al marge, sinó que ha de tenir paper actiu i rellevant i ningú pot afrontar aquest repte amb tanta eficàcia, rigor i fermesa com CiU”, ha manifestat.

Sobre Puigdemont, el president Mas ha assegurat que reuneix les qualitats no només per ser un bon alcalde sinó també per ser un bon candidat a la reelecció.