Artur Mas fa una conferència a Olot davant de 300 persones

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president del PDC considera que “el govern espanyol és incapaç d’oferir una sortida positiva” davant el procés

L’expresident de la Generalitat i president del PDC, Artur Mas, ha analitzat el moment polític que viu Catalunya una setmana després de l’11 de setembre i ha apuntat que “si tenim gent com mai, institucions compromeses, un full de ruta clar i gent que posa la cara i que està disposada a assumir conseqüències, vol dir que estem en el millor moment i que si fem bé el proper pas ho aconseguirem”. En una conferència que ha fet aquest dissabte davant de més de 300 persones a Olot, Mas ha considerat que “davant el repte democràtic” que suposa el procés “el govern espanyol és incapaç d’oferir una sortida positiva”.

cskviqoxeaef2lt

Segons l’expresident de la Generalitat, l’executiu espanyol “només s’ha mogut per enforquillar-nos, com amb la Operación Cataluña ideada als despatxos del Ministeri de l’Interior per desprestigiar els líders sobiranistes”. Davant d’això, Mas ha contraposat la manera de fer del govern espanyol amb la del govern del Regne Unit amb Escòcia, que va pactar un referèndum. “Els britànics van intentar seduir els escocesos, en canvi aquí estem als antípodes perquè intenten destruir-nos”, ha reblat.

El president del PDC ha sospesat les diferents alternatives que té Catalunya en la seva cruïlla política. “Quedar-nos com estem ara és la dependència absoluta dels poders centrals debilitant les autonomies”, ha assenyalat Mas en primer terme. En segon lloc, ha subratllat que la via del pacte “l’hem explorat durant 100 anys i hem arribat a la conclusió que aquesta opció no és possible perquè amb qui t’has d’entendre no vol”. Per això, l’expresident ha apostat perquè “Catalunya pugui ser ni més ni menys com Àustria, Dinamarca o Finlàndia”.

cskvix8xyaamv0m

Fotos: @Pdemocratacat