Artur Mas serà el primer convidat a les xerrades d’Estelada 2014 a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Estelada 2014 ja ha conclòs els contactes que li permeten realitzar les xerrades de la proper tardor, entre setembre i desembre.

La primera xerrada tindrà lloc el dissabte 17 de setembre i anirà a càrrec de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas. Mas farà un balanç de com va el procés que es va engegar el 9-N i, sobretot, després de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP del passat mes de gener. Durant l’acte, també hi haurà representants d’entitats olotines que podran formular preguntes directes a l’expresident Mas. L’acte tindrà lloc a la sala del Torín d’Olot a 2/4 de 8 del vespre.

artur mas

La xerrada d’octubre anirà a càrrec de Mireia Juanola, psicòloga i lingüista, autora del llibre Un nou país. Una nova política (Pagès Editors). El llibre pretén ser una reflexió sobre el moment crucial que viu Catalunya. El text s’inscriu en una època de transformacions profundes i necessàries, tant en l’àmbit polític com social, i descriu un país, el nostre, global i canviat, immers en les tecnologies de la informació, el coneixement i la societat xarxa. Mireia Juanola assegura que la història ens ha posat en una cruïlla davant la qual ens haurem de definir, tant com a ciutadans d’un territori específic, en el nostre cas Catalunya, com també com a ciutadans del món. L’autora proposa una anàlisi anacrònica que permetrà comprendre com hem arribat on som. També exposa algunes idees que haurien de permetre transformar la societat en un món just i habitable per a tothom. L’acte es durà a terme el proper dissabte 8 d’octubre.

La segona xerrada serà el dia 19 de novembre i anirà a càrrec de Concepció Patxot, professora de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, experta en Política Fiscal i Deute Públic, i portarà per títol Perspectives d’una Seguretat Social catalana, en què analitzarà la viabilitat d’una seguretat social catalana, malgrat els problemes estructurals que té i que potser obligaran a canviar el model respecte a l’espanyol.

Finalment, la xerrada del 10 de desembre la protagonitzarà el fotoperiodista i il.lustrador Jordi Borràs, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i col.laborador en diferents mitjans. Actualment treballa a El mon.cat. Ha publicat, entre d’altres, els llibres Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya (Pol·len Edicions, 2015) i Desmuntat Societat Civil Catalana (Edicions Saldonar, 2015). El títol de la xerrada serà El contraprocés independentista: els vincles de l’unionisme amb l’extrema dreta, en què analitzarà les vinculacions dels sectors unionistes de Catalunya amb l’extrema dreta espanyola i el seu objectiu d’acabar amb el procés de Catalunya cap a la independència.

Les xerrades d’octubre a desembre es faran a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’Hospici (c. Hospici, 8), d’Olot.