ATENCIÓ: Els canals de TV3 canviaran les seves freqüències la nit del 30 al 31 de gener

Comparteix-ho amb els teus amics:

Televisió de Catalunya canviarà les freqüències dels seus canals la nit del 30 al 31 de gener, a les tres de la matinada. Per continuar veient-los, cal resintonitzar els aparells de televisió i buscar les cadenes on posa “definitiu”. Segons un comunicat que ha enviat aquest dijous la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a tot el territori, tret de la demarcació de Girona, ja es poden reprogramar els receptors. En canvi a les comarques de Girona, i per motius tècnics “aliens a TV3”, caldrà esperar fins al 31 de gener per buscar els canals perquè les freqüències encara no hi estan operatives. Aquests canvis s’emmarquen dins la reordenació de l’espai de la TDT del Ministeri d’Indústria.

A causa del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d’Industria per alliberar espectre radioelèctric per deixar ample de banda a la tecnologia de telefonia mòbil, els canals de TV3 han de modificar les seves freqüències d’emissió. Aquest ajustament obligarà als espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes si encara no ho havien fet.

Segons un comunicat que ha emès aquest dijous la CCMA, tot i els canvis, es mantindrà l’oferta de tots els canals de TV3 i es garantirà la cobertura arreu del territori i la qualitat de la imatge. A més, es recuperaran les desconnexions territorials a les comarques on la seva recepció havia quedat afectada.

A tot el territori, tret de la demarcació de Girona, ja es poden trobar els canals on posa “definitiu”, que són els que es mantindran després del 31 de gener. En cas que els espectadors no trobin aquestes freqüències tot i haver resintonitzat l’aparell de televisió hauran de contactar amb un instal·lador de telecomunicacions registrat per adaptar l’antena de l’edifici. Les comunitats de veïns que es trobin en aquesta circumstància podran beneficiar-se del pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria fins al 30 de juny del 2015.

En el cas específic de les comarques de Girona, i per motius tècnics “aliens a TV3”, els espectadors hauran d’esperar fins al dia 31 de gener per buscar les noves freqüències.