ATENCIÓ: Estafes relacionades amb supermercats o comerços

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha detectat un augment de casos de “pesca de credencials” (phising) que aprofiten l’increment de l’ús de les botigues en línia com a conseqüència del confinament. Envien missatges fent-se passar per diferents supermercats o comerços, alguns d’ells relacionats amb productes de desinfecció o similars. Freqüentment el parany és el regal o descompte del producte anunciat en el missatge.

Canal

Internet.
Missatgeria instantània (Whatsapp i altres aplicatius).
Correu electrònic.

Com funciona

Consisteix en l’enviament de missatges que utilitzen la imatge de la marca d’un comerç, un supermercat, una empresa, etc., amb l’objectiu de fer-se amb les vostres dades o números de targeta crèdit, etc. amb finalitats comercials i aprofitant la situació d’emergència de salut pública.

Freqüentment el parany és el regal o descompte del producte anunciat en el missatge.
Darrere d’aquests missatges hi ha ciberdelinqüents que us roben aquestes dades per utilitzar-les posteriorment de forma fraudulenta.

Estafes detectades

SANYTOL. No està oferint per correu electrònic mostres gratuïtes de tovalloletes desinfectants. Mercadona. No està enviant missatges relacionats amb les vostres compres. LIDL. Missatge amb promoció de compra d’estalvi gratuïta. ADIDAS. Missatge suplantant l’empresa de material esportiu Adidas informant que donen sabatilles per  a lluita del CORONAVIRUS durant el període d’aïllament. Cupó PROGRAMA alimenTAR. Cupó que es rep sense suplantar cap empresa o supermercat en particular infomant que heu estat seleccionat per obtenir una Targeta Alimentària del PROGRAMA alimenTAR per un valor de 550,65 euros.

SANYTOL

" "

" "

LIDL

" "

" "

Info: govern.cat