ATENCIÓ: Restriccions per risc d’incendi a la zona dels Pins a Sant Privat d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des de l’ajuntament de la Vall d’en Bas informa que quedarà totalment prohibit utilitzar i encendre barbacoes a l’àrea dels Pins de Sant Privat d’en Bas. SI hi haurà accés obert a les zones de bany.

També per l’estat d’Alerta Alfa 2 que existeix a la Garrotxa. Queda totalment prohibit llençar coets de focs d’artifici o semblants.

La Garrotxa al nivell 2 del Pla Alfa

En aquest moments el nivell del Pla Alfa a la Garrotxa està al nivell 2, i per tant es demana la màxima precaució per tal de minimitzar el risc d’incendi i facilitar la feina dels efectius de vigilància i protecció d’incendis forestals, i encara més perquè la major part de les comarques de Catalunya estan en el nivell d’alerta màxima en aquest aspecte.

El Pla Alfa, el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, es gradua en una escala de 4 nivell (de 0 a 3) i l‘activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de la DGMNB (Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat), la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l’activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d’emergència per a incendis forestals a Catalunya).

Consells preventius

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • No llanceu coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d’obra i amb mataguspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
  • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació.

Recordeu, si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Més informació aquí.

Comparteix-ho amb els teus amics: