Atorgament de subvencions per a entitats

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot a través del Programa de Suport a les Entitats i el Consorci d’Acció Social, a través de la convocatòria de Subvencions de Cooperació han subvencionat per aquest 2014 un total de 22 entitats veïnals, 19 entitats socials i 7 projectes de cooperació.

El mes de febrer de 2013 s’aprovà el Pla per a la inclusió i la cohesió social d’Olot que guia les polítiques municipals i defineix una estratègia conjunta de ciutat.

L’ajuntament valora la tasca de les entitats i de les persones que les formen per treballar plegades per una ciutat que afavoreixi la inclusió i la cohesió social i per aquest motiu, s’han aplicat modificacions en els criteris de valoració dels projectes/activitats que es presenten.

Pel que fa a les associacions veïnals; es demana a les entitats que com a dinamitzadores dels seus barris, promoguin activitats obertes al veïnat i afavoreixin la participació de tots els col·lectius presents al barri independentment de la seva edat, condició social, econòmica…en definitiva, que la paraula barri no defineixi només un territori sinó una identitat que comparteixen totes les persones que hi viuen.

A les entitats socials, amb l’aplicació d’aquests criteris se’ls fa un reconeixement a la feina que ja fa anys que estan fent i se’ls demana que continuïn implicant-se i posant la seva part en tot aquest engranatge que ha de portar la ciutat cap a una millora de la inclusió i la cohesió social.

La convocatòria de les entitats de cooperació també s’ha modificat i s’han establert tres línies de projectes a subvencionar:

  • Projectes encarats a l’educació i sensibilització pel desenvolupament
  • Enfortiment i articulació d’entitats locals
  • Projectes de cooperació o codesenvolupament