Àudio: Acabada l’ampliació de la vorera d’un tram de la carretera de la Pinya

Comparteix-ho amb els teus amics:

A petició dels veïns de la Pinya, l’ajuntament de la Vall d’en Bas va sol·licitar a la DDGI la construcció d’un drenatge longitudinal o cunetes de plataforma a la carretera de la Pinya en el tram entre la Corda i Mas Garganta

La mancança de sol durant el dia fa que aquesta zona sigui ombrívola i relliscosa durant els mesos d’hivern que les temperatures són molt baixes. La resposta de la DDGI va ser molt ràpida, per això des de la petició fins a l’acabat de les obres només va passar al voltant d’un mes.

Les obres han consistit a construir un sistema d’evacuació de les aigües d’escorrentia que cauen sobre la carretera i sobre els terrenys adjacents. D’aquesta manera l’evacuació de les aigües serà més ràpida millorant la seguretat de la circulació dels cotxes i tractors que transiten i conservant el paisatge.

20160213_124235

Per altra banda l’ajuntament té pressupostat 190.000 euros per la millora dels camins municipals per aquest any. Un dels projectes és millorar la carretera de la Parcel·laria entre el trencant de la Pinya fins al veïnat Cirera. Es faria una carretera de dos carrils, tipus carretera comarcal, que estigui pintada i ben senyalitzada, com ja es va fer en un tram entre el veïnat Cirera en la carretera que va direcció a Les Preses.

També un projecte que té entre els plans és la recuperació de camins municipals per connectar els pobles de la Vall, sobretot per a vianants i ciclistes. Actualment, vianants i cotxes comparteixen les carreteres de la parcel·laria per comunicar-se entre pobles, el que torna perillós per als veïns i visitants que passejant per la carretera, quan coincideixen amb la trobada de dos cotxes en ambdós sentits de la carretera, i els ciclistes no compten amb un espai per poder circular amb major seguretat. Per això l’equip de govern aposta per recuperar camins, preparar-los i senyalitzar-los per ús de vianants i ciclistes. L’opció d’un bicicarril també està pensada, però com ha dit l’alcalde, Lluís amat, és l’opció més complicada perquè implicaria una expropiació de terres particulars.