Àudio: Riudaura es prepara per tirar endavant importants projectes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Riudaura, vol adequar diferents espais per a ús públic i espera que aquests projectes s’acabin aquest 2016

L’Ajuntament de Riudaura, durant l’any 2015 ha pogut adequar el subterrani del centre cívic i la coberta de l’edifici de les antigues escoles. Les partides han estat subvencionades per la diputació de Girona, amb una total per les dues obres de 77.430 €, 57.442,07 € per al soterrani i 19.987,93 € per la teulada de les antigues escoles.. També aquest 2016 es començarà la segona fase de l’adequació de les antigues escoles, a la planta baixa.

Actualment l’ajuntament conjuntament amb arquitectes estan treballant en els plànols per la reforma de la planta baixa de les antigues escoles que estarà destinada per fer un dispensari i una sala polivalent, la part més gran serà per fer un nou dispensari d’aproximadament uns 100 m2, que tingui tot el necessari per donar un servei adequat a les necessitats del poble, ja que l’actual dispensari que està en l’ajuntament s’ha quedat petit per donar un servei amb les condicions actuals.

Per altra banda, l’altra meitat del pressupost aniria destinat a la sala polivalent on es posaria una petita botiga de queviures, una farmaciola i un bar/cafeteria on la gent del poble pugui anar a prendre un cafè.

Actualment el poble no compte amb cap botiga i els habitants de Riudaura es veuen obligats a traslladar-se fora del poble per fer petites compres del dia a dia.

Les obres més importants per adequar aquest espai és la de redistribuir tota la planta baixa. L’alcalde David Jané, preveu que la partida que finalment es necessiti sigui d’aproximadament 50.000 euros. Un cop tinguin tot el projecta totalment definit i el pressupost definitiu aniran a buscar finançament pùblica, amb la intenció de poder començar les obres en el darrer trimestre del 2016.

La tercera fase, serà la primera planta, en la que també volen que sigui destinat a un espai que doni serveis a la gent del poble.