Augmenten un 30% les exportacions de vedella criada a Catalunya respecte a l’any passat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Exportar per compensar les pèrdues degudes a la baixada de consum de carn de vedella a l’Estat. Aquesta és la solució que han trobat els productors catalans que en els darrers anys han vist com tancaven explotacions, disminuïen els seus ramats i la seva producció. En comparació amb l’any passat, les exportacions d’animals vius han crescut un 30%, i un 10% pel que fa a la carn fresca. Els països àrabs com Líbia o Líban són alguns grans importadors, tot i que Algèria o Egipte comencen a despuntar com a mercats emergents. Amb tot, el marcat europeu es manté i països com França o Itàlia continuen apostant per la carn de vedella catalana. L’any passat es van produir 240.000 caps de bestiar a tot Catalunya.

00406062014
GUISASOLA, NEREA – ACN D’esquerra a dreta, el coordinador tècnic de JARC, Jordi Vidal, el cap sectorial del vaquí de carn de JARC, Joan Carles Massot i el cap de l’operador del Port de Tarragona, Gregorio Lafuente, durant la roda de premsa aquest divendres a Girona.