Avancen les obres de la residència Sant Jaume d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els treballs, que és previst que finalitzin a la tardor, permetran posar al dia la residència. Serà un dels primers centres de Catalunya que s’organiza en base a unitats de convivència, espais més reduïts on la persona viu com a casa.

Aquesta primavera han començat les obres de millora de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume. La reforma permetrà posar al dia les instal·lacions i convertirà l’actual residència en un dels primers centres de tot Catalunya que es projecta per a la implantació d’un nou sistema que fomentarà la qualitat de vida de la gent gran i la seva convivència.

Els treballs es concentren a la primera planta de la residència Sant Jaume. S’hi està renovant la cuina i fent les obres per crear la primera unitat de convivència amb capacitat per a 17 residents. Al costat, s’hi està habilitant una sala polivalent perquè els residents puguin realitzar les seves activitats diàries. Els 64 usuaris del centre també podran gaudir de la terrassa que s’està acabant de construir a la part interior de les instal·lacions més properes a l’accés a urgències de l’antic Hospital.

La reforma d’aquesta primera fase de l’antic Hospital Sant Jaume és previst que finalitzi aquesta tardor. Es tracta d’un treball amb un import de 441.000 euros, que han vingut finançades per l’aportació de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del conveni de les entitats financeres amb La Caixa.

La previsió és que aquesta tardor finalitzin els treballs, que continuaran amb una segona fase d’un projecte pressupostat en més de 3 milions d’euros. Amb aquesta reforma la residència Sant Jaume es convertirà en un dels primers centres de Catalunya en què les obres realitzades a les instal·lacions donen resposta al model d’atenció centrat en la persona. Amb la voluntat que l’usuari se senti el màxim de còmode a les instal·lacions, es defineixen unes unitats de convivència reduïdes perquè el seu ingrés no suposi un trencament tan sobtat amb la vida quotidiana que realitzava fins al moment a casa seva.

L’alcalde i president del Patronat de l’antic Hospital Sant Jaume, Josep M. Corominas, acompanyat del gerent de la Fundació antic Hospital Sant Jaume d’Olot, Josep M. Padrosa, i de la directora tècnica de la residència Sant Jaume Mar Roca, han fet aquest dimarts 25 de juliol una visita d’obra a les instal·lacions. Després del recorregut, han participat de les activitats organitzades amb motiu de la festivitat de Sant Jaume: un reconeixement als treballadors i un dinar als residents que, a causa de les obres, s’ha traslladat al pati l’antic hospital.

Info i fotos: Ajunt Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: