Avís per fortes ventades aquest dimarts sobretot a la meitat nord del país

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fortes ventades a partir d’aquest dimarts a la matinada sobretot a la meitat nord del país. Les ratxes de vent poden superar els 90 km/h en aquest sector, però també a la resta del país, a excepció d’algunes comarques de Ponent com el Segrià, Pla d’Urgell, Urgell i les Garrigues. El vent bufarà de component nord i les ràfegues ratxes més fortes s’assoliran a cotes mitjanes i altes. A més, a les cotes més altes es produirà el fenomen del torb. Aquest dilluns, el vent també pot bufar amb intensitat al Pirineu.

També, es preveu que el fort vent afecti la mar. En aquest sentit, de cara a demà hi haurà mala mar a tot el litoral català, però sobretot a l’Empordà. Les onades poden superar els 2,5 metres d’alçada i les onades màximes afectaran sobretot al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord i nord-est. Aquest dilluns, la mala mar ja es notarà a l’Empordà.

El Servei Meteorològic indica que aquest dimarts nevarà al Pirineu, i ho farà a qualsevol cota del vessant nord. La cota de neu començarà entorn de la cota1.100 metres i baixarà ràpidament fins a qualsevol cota al final del dia. Es podran acumular deu centímetres als 900 metres. La neu ja començarà a caure aquesta tarda a la zona del Pirineu Occidental.