Avui els veïns de l’Av. Sant Jordi tallaran el trànsit per reivindicar que es prohibeixi el pas de camions de gran tonatge

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per No és un vial, és un carrer!

Avui dimecres a les 19 h, ens manifestarem tallant l’Avinguda Sant Jordi en un dels dos punts on hi manca el senyal que iguala els nostres drets amb els de la resta de la ciutat.

També recordarem les altres reivindicacions de la Plataforma per a la pacificació del tram.

Avui a les 7h de la tarda, diversos membres de la plataforma No és un vial, és un carrer! durem a terme una acció de protesta tallant el trànsit de l’Avinguda Sant Jordi a l’alçada de la rodona de La Solfa. Serà una manifestació en format reduït seguint les directrius de precaució que demana l’actual situació sanitària, però amb la mateixa contundència i convicció de sempre, fent ben visibles les nostres causes.

El punt escollit no és casual: és un dels extrems del tram on manca el senyal que igualaria els nostres drets als de la resta de la ciutat, impedint que els camions de més de 9t la travessin utilitzant el nostre carrer. No volem ser diferents perquè el nostre és un carrer com els altres, per molt que algunes persones s’entestin a seguir anomenant-lo equivocadament com a “vial”. Ni tècnicament, ni en la denominació oficial ho ha estat, no ho és, i mai ho serà.

Per aquest motiu, al passat Ple de l’Ajuntament d’Olot vam presentar moció per abordar restriccions a aquest trànsit pesant en una fórmula de mínims a partir de dies i franges horàries. La proposta, com sabeu, va comptar amb el vot favorable d’ERC, el negatiu de Junts per Catalunya, i les abstencions del PSC i la CUP, i per tant va ser rebutjada. Avui escenificarem el nostre disgust al respecte amb els mateixos arguments que van suportar la moció: el dret a viure en un entorn urbà saludable, la defensa del nostre patrimoni personal davant el sobreús improcedent de la via, i la necessitat de replantejar una mobilitat ancorada en el passat que ens ha condemnat a 30 anys d’abandonament i de greuges.

Tot el que havíem de dir està recollit en la nostra moció, que us tornem a annexar, en el decàleg que trobareu al web i en la profusa literatura que hem anat generant durant l’any i mig de vida de la Plataforma. Sabem que els temps i els estudis tècnics ens aniran donant la raó, com ja ho estan fent, i seguirem lluitant per la pacificació del trànsit al tram de la manera més eficaç i prompta possible.

Perquè ara més que mai, és l’hora de l’Avinguda Sant Jordi!

Plataforma No és un vial, és un carrer!

Comparteix-ho amb els teus amics: