Avui es celebra el dia contra totes les fòbies i discriminacions

Comparteix-ho amb els teus amics:

El 17 de maig es celebra el dia contra totes les fòbies i discriminacions que pateixen les persones que qüestionen els fonaments del sistema heteropatriarcal i la CISnormativitat amb la seva opció sexual i de gènere.

Aquesta data va ser escollida degut a que el 17 de maig de 1990 l’assemblea general de l’OMS va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Tot i això, la lesfòbia, l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia, l’interfòbia… com totes les formes de discriminació per raó de gènere o opció sexual són presents encara en la nostra societat.

De fet, mentre que l’homosexualitat va ser eliminada d’aquesta llista, la transexualitat encara és diagnosticada com un “trastorn de la identitat de gènere”, i les persones transexuals que deideixen hormonar-se i operar-se són obligades per les institucions mèdiques a seguir un tractament psiquiàtric sotmès a un sistema de binarisme de gènere en el que et fan escollir sentir-te dona o home, anul·lant totes les possiblitats intermitges i obligant-les a complir els estereotips de gènere i els cànons estètics d’aquell gènere que, malgrat ser diferent a l’imposat al néixer, no deixa de ser una altra opció imposada. I tot això no respòn a res més que una violència sistemàtica cap a les persones trans.

El fet que aquest dia es celebri només des del 2005, que a països com Mauritània o Afganistan l’homosexualitat estigui penada de mort o que el matrimoni entre persones del mateix sexe encara no sigui legal a tot arreu ens fa veure que la LGTBIQ+fòbia continua encara molt present. Tot i això, no ens cal anar lluny per veure con la LGTBIQ+fòbia és present en la societat actual. A Catalunya, l’any 2015, es van registrar 113 denúncies per agressions per LGTBIQ+fòbia o altres discriminacions.

És per tot això que des de La Dalla – Col·lectiu Feminista de la Garrotxa reivindiquem aquest dia perquè no passi desaparcebut, i reivindicar que ens cal seguir lluitant fins l’erradicació de la LGTBIQ+fòbia.

Contra la LGTBIQ+fòbia, LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

Olot, 17 de maig de 2016
Col·lectiu Feminista La Dalla

17_maig_Definitiu