Balanç positiu de les Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic celebrades a la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les Terceres Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic debaten sobre els models de gestió del patrimoni immaterial i natural

Dissabte, en el marc de la celebració del Dia de la Dalla dels Hostalets d’en Bas, es va posar punt i final a les Terceres Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic. Aquesta ha estat la primera vegada que l’esdeveniment, que no es celebrava des del 2010, s’ha dut a terme fora de Barcelona i s’ha aprofitat l’entorn de la Vall d’en Bas per centrar-se en el patrimoni immaterial i natural.

Des de dijous i fins dissabte una seixantena d’investigadors i actors d’arreu de Catalunya van donar-se cita al municipi. Es van exposar diversos models d’arreu de Catalunya per mostrar casos de bones pràctiques de gestió del territori des de diferents punts de vista: problemàtiques o solucions des de la societat civil, agrupacions i institucions públiques. L’esdeveniment va ser organitzat conjuntament per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Les Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic s’han celebrat en dues ocasions anteriorment, l’any 2007 i l’any 2010.El seu objectiu és posar sobre la taula qüestions d’actualitat que afecten la gestió d’aquests àmbits a la vegada que resulten un punt de trobada i formació d’agents i professionals del sector.