Baños diu que no han negociat encara amb JxSí el “qui” i que “no s’han mogut ni una coma” en el veto a Mas

Comparteix-ho amb els teus amics:

El número u de la CUP confia a sumar Catalunya Sí que es Pot i UDC en la construcció de la nova república

El diputat electe de la CUP Antonio Baños ha assegurat que les negociacions amb Junts pel Sí encara no s’han centrat en el “qui” perquè estan “encaparrats a omplir de contingut el què, el quan i el com”. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que no s’han mogut “ni una coma” en el veto a Artur Mas. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Baños ha apuntat a la necessitat de desobeir la legalitat espanyola i en què no es passarà “de la llei al caos” ja que “no hi haurà cap buit legal” a Catalunya. A més, creu que no hi ha “acord possible” ni amb el govern espanyol actual ni amb el que surti del 20-D, i confia a sumar tant Catalunya Sí que es Pot com UDC en el procés de construcció de la nova república.

1010724
ACN Antonio Baños, a la Conferència Política de la CUP.

Hores després de l’esperada conferència política de la CUP per marcar la seva posició en les negociacions amb Junts pel Sí pel full de ruta cap a la independència, el cap de files de l’esquerra independentista, Antonio Baños, ha insistit que la seva prioritat és “omplir de contingut el què, el com i el quan” de la ruptura democràtica amb l’Estat i la construcció de la nova república, i ha indicat que les converses amb els de Raül Romeva no han abordat encara el “qui”. No obstant això, s’ha mantingut ferm en el veto a Artur Mas com a president. “Vam dir que els nostres vots no anirien a votar ‘sí’ a Mas i en aquest punt concret no ens hem mogut ni una coma”, ha il·lustrat.

En aquest sentit, ha explicat que no han desistit de la proposta que la número dos de la formació, Anna Gabriel, va posar sobre la taula de formar una presidència “col·legiada”. Igualment, però, no es tanquen a altres opcions “imaginatives”. Així, s’ha mostrat convençut que tant bon punt es comenci intentar “desfer el nus” i “sortir de l’atzucac en què ens trobem” en torn a la qüestió del “qui”, sortiran “moltes propostes, solucions i idees”. El camí independentista, ha emfatitzat, no depèn d’una “sola” persona alhora que “tothom és necessari”.

Baños veu amb bons ulls una declaració institucional inicial de la nova legislatura a la cambra catalana, tal com preveu JxSí, però ha reclamat altres “gestos”, com ara més mesures “juridicolegals” que demostrin que entrem en “un exercici efectiu de la sobirania catalana”. Això passa, entre d’altres, per desobeir lleis espanyoles com la Wert i recuperar textos legislatius catalans tombats per l’Estat, com els de pobresa energètica o pisos buits. Sense concretar-ne terminis, el diputat electe ha instat el futur Parlament a deixar d’obeir de forma “urgent” la legislació espanyola relativa els drets socials, ha assenyalat. Barcelona (ACN).