Banyoles acollirà la IV Fira del Món del Foc del 18 al 20 de juliol

Comparteix-ho amb els teus amics:

Banyoles acollirà del 18 al 20 de juliol la Fira del Món del Foc, una fira d’àmbit nacional amb més d’una vintena d’activitats i espectacles, organitzada per Gàrgoles de Foc i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, coorganitzada per l’Ajuntament de Banyoles, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. La Fira, que convocarà tot el món del foc a Banyoles –un col·lectiu que engloba més de 40.000 persones–, pretén ser una mostra geogràfica i participativa de la cultura popular amb ús de pirotècnia dels Països Catalans.

Fa deu anys, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana de Banyoles, la ciutat ja va acollir un esdeveniment de característiques similars, la 1a Fira del Foc de Catalunya. En aquesta ocasió, s’està treballant per dur a terme la Fira del Món del Foc, un esdeveniment obert i participatiu que situarà Banyoles com un punt de trobada de totes les persones interessades en el món de la cultura popular de casa nostra.

Destinat a un públic ampli: des de famílies fins a professionals implicats en la programació de correfocs i altres actes festius, durant un cap de setmana es podrà gaudir de les activitats programades i de les actuacions de grups de foc, així com compartir experiències, coneixements i obrir noves col·laboracions.

La Fira, que donarà a conèixer tots els actes a mitjan juny, també pretén ser un punt de reivindicació del món del foc, sobretot després dels darrers canvis a nivell de legislació europea que havien fet perillar aquests actes tradicionals i festius.