Banyoles acull el concert de Javier Perianes, un dels grans pianistes de l’Estat

ACN Un instant durant el concert que ha ofert Javier Perianes a Banyoles.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’artista Javier Perianes ha tornat a demostrar per què és un dels millors pianistes espanyols de l’escena actual. Aquest vespre, el músic ha ofert únic a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles on han assistit més d’un centenar de persones, gran part d’elles grans coneixedores d’aquest músic que des de fa anys trepitja els millors escenaris d’arreu del món. El pianista s’ha lluït amb un repertori d’obres de tres dels autors que millor coneix i més bé interpreta: Schubert, Debussy i Falla. A més, aquest migdia, ha realitzat una classe magistral a desenes d’estudiants de música de Banyoles. Una experiència gairebé única, ja que l’intèrpret no acostuma a fer activitats formatives.

ACN Un instant durant el concert que ha ofert Javier Perianes a Banyoles.
ACN Un instant durant el concert que ha ofert Javier Perianes a Banyoles.

Aquest diumenge l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ha tingut una de les cites musicals més destacades de la seva temporada. Javier Perianes, reconegut com el millor pianista espanyol del moment, ha ofert un concert complex on ha repassat algunes de les obres que millor sap interpretar i que l’han portat a l’èxit. Ara fa poques setmanes, el músic va debutar al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Anteriorment, havia omplert de gom a gom l’Auditori Nacional de Madrid.

Perianes, nascut l’any 1978 a Huelva, va ser guardonat ara fa tres anys amb el Premio Nacional de Música i és un dels artistes que forma part del prestigiós segell francès Harmonia Mundi. L’artista ha trepitjat els millors escenaris del món i ha col·laborat amb prestigiosos directors com Barenboim, Zubin Mehta, Tilson Thomas o Petrenko, entre d’altres.

Aquest diumenge, els més de cent espectadors que s’han reunit a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles han pogut escoltar algunes de les peces que l’artista millor coneix i sap interpretar més bé. En concret, el pianista ha tocat la ‘Sonata en Si bemoll major D-960′ i l”Allegretto en Do menor D.915’ de Franz Schubert, una selecció de ‘Preludis del Quadern’ de Claude Debussy i ‘Fantasia Baetica’ de Manuel de Falla, entre altres obres. Tres autors clàssics que són dels preferits de l’intèrpret. En aquest sentit, Javier Perianes ha escollit curosament les peces del concert per posar en relleu els trets més característics del seu estil interpretatiu, que està dotat d’una gran tècnica i emoció.

Per aquesta ocasió, l’artista ha comptat amb un piano de Gran Cua CFX de la marca Yamaha, que ha posat a la seva disposició la mateixa casa japonesa. Es tracta del millor instrument d’aquesta mena de pianos de concert que hi ha a tot l’Estat. A més, unes hores abans de pujar sobre l’escenari, l’artista ha portat a terme una classe magistral a desenes d’estudiants de l’Escola Municipal de Música de Banyoles.

Es tracta d’una experiència gairebé única, ja que el pianista no acostuma a realitzar classes o activitats formatives. La Natàlia, una jove banyolina, ha estat una de les afortunades. “He pogut tocar el tros d’una cançó davant seu, m’ha explicat que podria millorar si treballés més a poc a poc i per mans separades” ha explicat emocionada. Tant ella com la Júlia, una altra de les alumnes, han comentat que Perianes ha estat un mestre “encantador, divertit i que feia moltes bromes”. “Donava molta confiança i ha estat molt profitós, hi ha coses que ens ha dit que mai abans ens havien comentat els nostres professors de piano o música”, ha assenyalat la Natàlia.

Cap d’elles s’ha perdut l’oportunitat de veure el pianista en directe aquest vespre. Tampoc l’Hugo o l’Anna, dos altres alumnes de l’Escola de Municipal de Música que han assistit a la “masterclass” com a oients. “M’agrada molt tocar, ho faig des de fa anys perquè amb el piano desprenc sentiments”, explicava l’Hugo. No obstant això, no tots els assistents eren estudiants o joves banyolins. També hi havia espectadors més grans, adults, com en Pedro – membre de l’Associació Concerts d’Aro- qui no ha dubtat en assenyalar que Javier Perianes és “el millor pianista de tot Espanya”. “N’hi ha que són molt bons però ell està un esgraó per sobre, és galàctic. Per sort hem aconseguit portar-lo a Santa Cristina d’Aro i sempre que tinc l’oportunitat d’escoltar-ho hi vaig. Ho recomano”, ha assegurat.