Banyoles ha posat en servei el nou pàrquing públic, gratuït i de 90 places del barri de la Farga

Comparteix-ho amb els teus amics:

El barri de la Farga, al sud de Banyoles, té des d’aquest dilluns al matí un pàrquing públic i gratuït per solucionar els problemes d’aparcament al barri.

El nou aparcament, situat a l’encreuament dels carrers Barcelona i Girona, és asfaltat. El nou espai d’uns 2.500 metres quadrats és de 90 places delimitades d’aparcament, incloses dues places per persones amb discapacitat. L’aparcament s’ha complementat amb dues llargues cunetes per recollir l’aigua de la pluja.

aparcament de la Farga

La necessitat de més aparcaments era una sol·licitud dels veïns del barri manifestada al Consell de barri de la Farga i per l’Associació de veïns de la Farga. El cost de les obres de l’aparcament és de 57.900 euros (IVA inclòs) més l’enllumenat. L’Ajuntament de Banyoles ha arribat a un acord amb una entitat financera propietària del terreny per llogar-lo per 3 anys amb opció a un altre any.

El terreny s’ha hagut d’anivellar i s’han instal·lat pals de llum amb focus per il·luminar l’aparcament. L’aparcament té un accés de 10 metres d’amplada per al carrer Girona, a la cantonada amb el carrer Barcelona. També, s’ha pensat en les bicicletes, i hi haurà un aparcament per 8 bicis i, a més, inclou unes places d’aparcament de motos.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat just abans de que es posés en funcionament l’aparcament, que “és un aparcament molt gran que convenia al barri de la Farga, i així ens ho havien fet arribar els veïns i tenim per norma escoltar als veïns”.

Aquest aparcament de la Farga és una acció inclosa a l’actuació 1.07 d’Arranjaments dels espais públics del barri del Projecte de rehabilitació integral del barri de la Farga de Banyoles. Aquest projecte està cofinançat, actualment, per al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Foto: Posada en servei pàrquing del barri de la Farga, a Banyoles. D’esquerra a dreta: Albert Tubert, regidor d’Urbanisme i Activitats de Banyoles; Miquel Noguer, alcalde de Banyoles; i Jordi Congost, regidor d’Habitatge i Programa de barris de Banyoles.

Font: Ajunt. Banyoles