Banyoles no denunciarà els enverinaments de gossos al Pla de l’Ametller

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde diu que “s’ha fet tot el que calia” i que ara mateix no hi ha la certesa de que el verí es deixés en un espai públic

A dia d’avui han mort un total de vuit gossos i tres gats més van ser enverinats aquest gener a la zona del Pla de l’Ametller. Els Mossos d’Esquadra continuen amb la investigació per trobar el culpable però no és fàcil ja que durant la neteja de la zona no s’ha trobat cap resta del verí utilitzat, excepte el que tenien els animals després d’haver menjat la carn enverinada. Tampoc hi ha la certesa que l’enverinament es produís a una zona pública, com és la zona enjardinada del Pla de l’Ametller, sinó que podria haver passat en una finca privada però no hi ha cap indici que així ho confirmi.

L’Ajuntament de Banyoles defensa que s’està fent “tot el que calia” i es recorda que la zona continua precintada i amb cartells informatius que alerten als propietaris del perill d’enverinament de mascotes. “El més important ara és que no morin més animals”, subratllava aquest matí l’alcalde de la ciutat, Miquel Noguer.

Preguntat per si han presentat una denúncia als mossos, Noguer ha respost que s’esperaran al final de la investigació per decidir-ho. Segons ha dit, “sempre som a temps de personar-nos a la causa; no és que ens vulguem escaquejar de res”. L’alcalde respon així a la demanda d’ICV, a l’oposició, de presentar la denúncia i ser més contundents davant aquest fet. Per la seva banda la CUP, també a l’oposició, ha reclamat un protocol d’actuació i coordinació entre tots els agents per la detecció i prevenció de casos de maltractament i recollida d’animals morts a la via pública i més conscienciació des ciutadans.

Des de l’Ajuntament es creu que aquest és un cas puntual d’algun veí que ha volgut prendre’s la justícia per la seva mà perquè estava molest o enfadat amb els propietaris de gossos o amb aquestes bèsties. Un fet que l’alcalde ha condemnat, recordant que el que ha passat és un delicte i que s’actuarà amb contundència si es troba el culpable.

Comparteix-ho amb els teus amics: