Barcelona acollirà la primera edició dels Jocs Mundials de Patins World Roller Games el 2017

Comparteix-ho amb els teus amics:

Barcelona acollirà la primera edició dels World Roller Games, que se celebraran del 9 al 23 de juliol del 2017. La capital catalana s’ha imposat a la candidatura de la ciutat peruana de Lima. L’elecció de Barcelona s’ha fet aquest dissabte al migdia a Roma durant el congrés de la Federació Internacional de Roller Skating (FIRS). Els Jocs Mundials de Patins és un nou format de competició que aplegarà fins a nou modalitats diferents de patinatge, des de l’hoquei sobre patins fins a l’skateboarding passant pel patinatge artístic, el freestyle, el descens en línia o el patinatge de velocitat. Està previst que en els World Roller Games hi participin més de 6.000 esportistes de 100 països diferents.

950953
ALBERT MEDINA (RFEP) La delegació de Barcelona celebra la proclamació de la capital catalana com a seu dels World Roller Games

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, la seva satisfacció per acollir un campionat inèdit en el calendari internacional “que reforçarà el posicionament de Barcelona com a capital esportiva”. Fandos també ha destacat el llegat que la competició aportarà a la ciutat i ha recordat que la capital catalana ja compta amb una llarga tradició de pràctica esportiva vinculada al patí. “Són unes modalitats esportives practicades per joves, un sector de la població on interessa molt especialment incidir i fomentar l’esport”, ha explicat la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports des de Roma.

Segons el president de la FIRS, Sabatino Aracu, “la de Barcelona ha estat una victòria excepcional, fruit d’un projecte unitari i d’un equip compacte”.

La delegació de Barcelona desplaçada a la capital d’Itàlia ha estat integrada per Maite Fandos; els presidents de les Federacions Catalana i Espanyola de Patinatge, Ramon Basiana i Carmelo Paniagua, respectivament; el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i el sots-director del Consejo Superior de Deportes, Carlos Gascón. Aquestes institucions, juntament amb la Diputació de Barcelona, han integrat la candidatura. El president del COE, Alejandro Blanco, ha estat també present a Roma i ha participat en les ponències.