Barcelona revisarà els noms borbònics dels carrers de la ciutat

ACN Moment de la retirada del bust de Joan Carles I de la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona, el passat 23 de juliol.
Comparteix-ho amb els teus amics:

BComú, CUP i CiU donen suport a la proposta presentada per ERC

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà la revisió i, “si s’escau”, el canvi dels noms borbònics dels carrers de la ciutat. La Comissió de Drets Socials ha aprovat aquest dilluns elevar el tema al Nomenclàtor, l’organisme municipal que estudia les propostes de nom de les vies públiques. BComú, CiU i la CUP han donat suport a la iniciativa d’ERC, que insta el consistori a revisar els següents noms: Passeig Joan de Borbó, Plaça i Avinguda Maria Cristina, Passatge Isabel, Avinguda Borbó, Passeig d’Isabel II, Plaça Joan Carles I, Carrer Alfons XII, Avinguda Príncep d’Astúries, Carrer Reina Cristina, Carrer Reina Victòria i Moll Príncep d’Espanya. PPC i C’s hi han votat en contra i el PSC s’hi ha abstingut.

ACN Moment de la retirada del bust de Joan Carles I de la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona, el passat 23 de juliol.
ACN Moment de la retirada del bust de Joan Carles I de la sala de plens de l’Ajuntament de Barcelona, el passat 23 de juliol.

La Ponència de Nomenclàtor rebrà ara la proposta per revisar els noms d’aquests 12 carrers i places. Els seus membres, representants de Via Pública, de Cartografia, d’Urbanisme, de Població, de Relacions Institucionals i Esport, de Patrimoni i del Programa Municipal per a les Dones, estudiaran la iniciativa i, quan arribin a un acord, faran arribar la proposta a l’alcaldessa, que és la responsable de l’aprovació definitiva de la nova denominació.

Bosch ha celebrat l’acord perquè ‘l’Ajuntament de BCN és on resideix la sobirania dels barcelonins. Farem el que ens doni la republicana gana’ i ha afirmat que ‘gairebé tots els noms de carrer borbònics que proposem canviar es van posar en plena dictadura’ així com ha recordat que molts d’aquests carrers no tenen inquilins, i per tant no suposarà una molèstia pels ciutadans.

El promotor de la iniciativa, el president del grup municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha celebrat l’acord perquè siguin els barcelonins els que decideixin què volen fer amb els noms borbònics dels carrers, tenint en compte que “gairebé tots es van posar en plena dictadura”. “Farem el que ens doni la republicana gana”, ha afegit en to irònic. Segons el text, l’Ajuntament tindrà en compte l’opinió de la ciutadania per decidir si es canvien els noms i, en cas afirmatiu, per quins altres. Barcelona (ACN).