Bellsolà invertirà 10 milions d’euros per aixecar un magatzem totalment automatitzat a Aiguaviva amb capacitat per a 9.000 palets

ARXIU ACN Trànsit constant de camions a les instal·lacions de Bellsolà a Aiguaviva
Comparteix-ho amb els teus amics:

Aiguaviva (ACN).- L’empresa Bellsolà, que fabrica masses de pa i brioixeria congelades, invertirà 10 MEUR per aixecar un magatzem totalment automatitzat a Aiguaviva (Gironès). El director general, Bosco Fonts, explica que el nou centre logístic es preveu engegar a finals d’any, “tindrà capacitat per a 9.000 palets i multiplicarà per cinc la superfície d’emmagatzematge actual” de la planta. La inversió se suma a una altra, també de 10 MEUR, que el fabricant gironí ja va dur a terme l’any passat i que es va centrar en una nova línia de producció per al pa rústic. Bellsolà, que es troba 100% en mans del hòlding inversor Landon, va facturar 49,3 MEUR el 2014 i produir 41.400 tones de masses de pa i brioixeria congelades.

ARXIU ACN Trànsit constant de camions a les instal·lacions de Bellsolà a Aiguaviva
ARXIU ACN Trànsit constant de camions a les instal·lacions de Bellsolà a Aiguaviva

La planta de Bellsolà ocupa uns 20.000 metres quadrats al polígon d’Aiguaviva. L’empresa, que dóna feina a 300 persones, ha anat reconvertint-se en els darrers anys, fins a centrar-se només en la fabricació de masses de pa i brioxeria congelades. Actualment, Bellsolà en fabrica fins a 41.400 tones anuals i ja ocupa el quart lloc en el rànquing estatal del sector (per darrere d’Europastry, Berlys i Panstar).

L’any passat, el grup inversor Landon, propietari de la panificadora, va invertir 10 MEUR a Aiguaviva per renovar tota la línia de fabricació de pa rústic. “Estàvem estancats en capacitat de producció”, concreta el director general. La nova maquinària es va engegar el mes d’agost i va permetre gairebé triplicar la producció d’aquestes masses, un producte en alça que representa el 15% de la producció total de Bellsolà.

Aquest 2015, el hòlding Landon invertirà uns altres 10 MEUR a Bellsolà, que permetran tirar endavant un projecte que feia anys que estava pendent: la construcció d’un nou centre logístic. Aquest magatzem, totalment automatitzat, s’aixecarà a tocar de l’actual planta. Les obres, que començaran en breu, es preveuen acabar al novembre.

El magatzem refrigerat tindrà una alçada de 23 metres, dels quals nou seran soterrats (perquè la proximitat a l’aeroport de Girona hi obliga). “Tot el sistema estarà absolutament robotitzat, de manera que tot allò que hi entri i en surti es controlarà per ordinador”, explica Bosco Fonts. Tindrà una capacitat de 9.000 palets, cosa que multiplicarà per cinc l’actual (que és de 1.800).

49,3 MEUR de facturació

L’any passat, Bellsolà va facturar 49,3 milions d’euros (MEUR). Una xifra que en els darrers cinc anys, i en plena crisi, ha crescut fins a un 40%. El director general subratlla que, tot i que en els últims exercicis s’arrossegaven pèrdues, el 2014 es va tancar “amb equilibri” i que, a partir d’ara, amb la nova línia i el centre logístic, “els números seran molt millors”.

Les masses de pa i brioxeria congelades que surten de Bellsolà es venen a supermercats, botigues, hotels, restaurants o escoles. L’empresa gironina exporta un 5% de la seva producció, un percentatge que vol incrementar en propers exercicis. “Centrarem el nostre creixement als lineals dels supermercats i en mercats exteriors”, precisa el director general.

Entre els productes estrella de Bellsolà hi ha les baguetes. Abans de congelar-se, la massa té un procés de fermentació que dura quatre hores. “Avui dia, tot allò que fem és congelat; vam tancar la producció de pa del dia i també ens hem anat desprenent de tota la xarxa de botigues”, indica Fonts. Bellsolà en tenia més d’una vintena de pròpies, que ha anat venent (tot i que, en alguns casos, n’ha franquiciat la marca).

El director general indica que el pla estratègic de Bellsolà inclou noves inversions en propers anys, que es poden traduir en augments de plantilla. Actualment, el 100% de l’empresa gironina es troba en mans del grup inversor Landon, que l’any passat va comprar el 3% que encara tenia la família Bellsolà després de la mort del fundador de la firma.