Bicicletada popular per a una ciutat ciclable

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper divendres 27 de juliol l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha organitzat una bicicletada popular coincidint amb la convocatòria del moviment internacional Massa Crítica (Critical Mass) que se celebra a nombroses ciutats del món.

Serà una bicicletada de caràcter familiar i festiu, amb activitats prèvies i sorteig d’obsequis, per escampar el missatge que l’ús de la bicicleta ha de ser quotidià per assolir una societat més saludable, més agradable, que es mogui de manera més sostenible. Però sobretot la bicicletada també té per objectiu visibilitzar la massa crítica de persones que volem una ciutat ciclable i que reclamem polítiques decidides a adaptar l’arquitectura urbana per a la bicicleta, a aprovar ordenances més favorables i incentivadores per a l’ús d’aquest mitjà de transport eficient i a promoure campanyes públiques de promoció d’aquest vehicle, que aporta estalvi en l’economia i majors nivells de salut de la població i l’entorn.

Amb el títol bicicletada popular per a una ciutat ciclable els participants sortiran a les 19 h de la plaça major d’Olot per recórrer carrers i bici-carrils dels barris Nucli Antic, Sant Miquel, La Caixa, Benavent, Sant Roc, Desemparats, Sant Pere Màrtir-El Pou del Glaz, Plaça Balmes. El recorregut inclourà carrers que haurien de ser prioritaris o adaptats expressament per a l’ús de la bicicleta. Abans de la sortida, a partir de les 17 h, tindran lloc activitats a la mateixa plaça Major. Hi haurà la primera Jam d’experiències ciclables, dedicada a compartir coneixements, invents, vivències sobre l’ús de la bicicleta per a la quotidianitat.

Hi haurà també un taller de bici-manualitats per a nens, nenes, joves, adults i adultes. I es podran comprar números pel sorteig d’una bicicleta i altres obsequis, gràcies al suport de Motos Pujol, Bicicletes Tarrés i el Centre Logístic de Bicicletes ATMA. La inscripció a la bicicletada i a les activitats prèvies és gratuïta i oberta a totes les edats.

Comparteix-ho amb els teus amics: