Bona acollida de la xerrada sobre pensions d’Estelada 2014 a Besalú

Comparteix-ho amb els teus amics:

Estelada 2014 va realitzar divendres una xerrada al Casal de Jubilats i Pensionistes de Besalú sobre la viabilitat del sistema de pensions en una futura Catalunya independent. A partir dels estudis realitzats pel Cercle Català de Negocis i la Fundació Catalunya Estat, el secretari de l’entitat, Raül Massanella, va explicar a unes 25 persones que la possible Catalunya estat els garantirà les seves pensions i, a més, a mitjà termini, es podran incrementar un 10 % i proveir anualment el fons de reserva de la segureta social catalana amb, com a mínim, 1.500 milions d’euros. Aquestes dades provenen de conèixer quina és la capacitat recaptatòria de Catalunya sense l’espoli fiscal (fixat en 16.700M d’euros el 2005), així com altres variables com el superior nombre de treballadors de Catalunya respecte a Espanya, els sous i les cotitzacions més altes. Per altra banda, durant la xerrada també es va fer un apunt de quin és el suport social a la independència i a la consulta i es va animar als assistents a participar de la consulta del 9 de novembre.

dscf0567

Posteriorment, els membres d’Estelada 2014 es van traslladar a l’espai de Cal Campaner per explicar que la independència és l’única sortida per a Catalunya. Després de constatar que l’actual status de Catalunya com a autonomia no té cap futur, atès el procés de recentralització de l’Estat espanyol i l’actual dèficit fiscal, es va explicar perquè i per a què es vol una Catalunya independent. En el torn de preguntes, es va preguntar sobre quin model d’estat tindrà Catalunya, cosa que decidiran els ciutadans de Catalunya un co reconeguda la nostra independència i quan s’hagi acabat la negociació amb Espanya, a través d’unes eleccions democràtiques en què les diferents opcions polítiques presentaran les seves propostes per a la Catalunya estat, però que és voluntat que ha de ser radicalment diferent per garantir el benestar de les persones.

Estelada 2014 seguirà realitzant xerrades d’aquest tipus als diferents casal de la gent gran i espais municipals de la comarca, per explicar la viabilitat de la Catalunya independent.

Comparteix-ho amb els teus amics: