Bona acollida del concert de nadal de la GIO i l’ONCA a Olot en un concert únic a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el concert es va celebrar els 50 anys de carrera dels germans Gerard i Lluís Claret i els 25 anys de la Fundació de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.

El concert era una estrena a Catalunya del doble concert per a violí, violoncel i orquestra “l’Andorrà” de Salvador Brotons qui serà també l’encarregat de dirigir el concert.

Amb les entrades exhaurides, l’ONCA (formació impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà) i la GIOrquestra varen presentar a Olot dins el marc d’Olot Cultura i el seu concert de Nadal, la coproducció estrenada a Andorra el 13 de març passat amb motiu dels 25 anys de la seva fundació i dels 25 anys de la Constitució.

Després de presentar també aquesta producció al Festival de Tautavel (França) el maig passat, l’únic concert a Catalunya serà divendres 4 de maig, a les 20 h, al Teatre Principal d’aquesta població. L’actuació suposava l’estrena catalana del concert “L’andorrà”, de Salvador Brotons, escrit per encàrrec de la Fundació ONCA i el Consell General, i dedicat als germans Gerard i Lluís Claret, que seran els solistes sota la direcció del mateix compositor.

Un total de quaranta-quatre músics aportats per les dues orquestres eren els encarregats d’interpretar les dues obres escollides per a l’ocasió. El concert va començar amb el ja esmentat Doble concert per a violí, violoncel i orquestra, op. 144, “L’andorrà”, de Salvador Brotons, una composició en quatre moviments en la qual les melodies de procedència andorrana, com Les ninetes d’Ordino; La Marxa del Consell, de mossèn Enric Marfany; o el Ball de la Marratxa de Sant Julià de Lòria, són les protagonistes.

Seguidament, s’interpretava una de les pàgines més importants de la història de la música occidental, la Simfonia núm. 3 en mi bemoll major, op. 55, “Heroica”, de Ludwig van Beethoven.

Info i fotos: GIOrquestra