ACTUALITZAT: Busquen un pescador desaparegut a Palafrugell

Xavier Pi: Bombers, Mossos d'Esquadra i efectius de Protecció Civil durant el dispositiu de recerca del pescador desaparegut a Aigua Xelida.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El dispositiu de recerca es va iniciar aquest diumenge i hi participen Bombers, Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra i Policia Local

Més d’una trentena d’efectius participen aquest dilluns a la recerca del pescador desaparegut. L’home, que té 43 anys i és de Barcelona, solia anar a pescar per la zona. En algunes ocasions, fins i tot agafava el caiac, però ahir –segurament arran de la mala mar- no ho va fer i va decidir parar les canyes a les roques.

Xavier Pi: Bombers, Mossos d'Esquadra i efectius de Protecció Civil durant el dispositiu de recerca del pescador desaparegut a Aigua Xelida.
Xavier Pi: Bombers, Mossos d’Esquadra i efectius de Protecció Civil durant el dispositiu de recerca del pescador desaparegut a Aigua Xelida.

El pescador va aparcar el seu cotxe al final del tram d’asfalt que permet accedir a la cala d’Aigua Xelida. A partir d’aquí, se li va perdre el rastre. L’última notícia seva va ser cap a les set de la tarda, quan va parlar amb un familiar.

La seva família en va denunciar la desaparició cap a les nou de la nit, moment en què es va activar el dispositiu de recerca. Aquesta matinada, els equips de rescat l’han buscat fins ben bé les cinc (sobretot, resseguint les cales i camins de ronda a peu).

Amb la sortida del sol, el dispositiu s’ha reprès. A hores d’ara hi participen Bombers, Mossos d’Esquadra (també de la unitat aquàtica), efectius de Protecció Civil, un helicòpter i l’embarcació Salvamar Sirius de Salvament Marítim.

El sotscap de guàrdia dels Bombers de Girona, Josep Blanché, explica que la recerca es focalitza al voltant de la zona de la Llosa de Cala Nova, a tocar de la cala Marquesa. Aquí, en unes roques de la Punta des Banc, va ser on ahir es van localitzar els aparells de pesca (les canyes i una caixa amb esquers) del pescador desaparegut.

“No ens podem apropar a les roques”

“El problema greu amb què en trobem, però, és l’estat del mar, que ens és molt desfavorable; això fa que ni l’helicòpter ni l’embarcació de Salvament Marítim es puguin apropar massa a les roques”, indica Blanché. A més, els cops de tramuntana tampoc permeten que l’aparell pugui sobrevolar el litoral a baixa alçada, per la qual cosa les passades s’han de fer de més amunt.

En paral·lel, Blanché també precisa que els equips de rescat estan pentinant els camins de ronda que s’estenen des d’aquest punt i en direcció sud, cap a Tamariu i el far de Sant Sebastià. “Ho fem així perquè la tramuntana és un vent de component nord i, per tant, això fa que centrem la recerca al cap sud”, indica el sotscap de guàrdia dels Bombers. I hi afegeix: “A tots els llocs on podem accedir des de terra ho estem fent, tot i que és gairebé impossible arribar fins arran de mar”.