Cacau pastisseria d’Olot treu un embalatge innovador que preserva les aromes de la xocolata i l’aïlla de la humitat

Casademont L.: Lluís Riera de Cacau pastisseria d'Olot amb Pere Serra de Sicsiu i el nou format de la xocolata que han dissenyat conjuntament.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Coincideix amb la sortida de cinc nous sabors on destaca la xocolata fumada i la basada en una recepta del segle XVIII

Casademont L.: Lluís Riera de Cacau pastisseria d'Olot amb Pere Serra de Sicsiu i el nou format de la xocolata que han dissenyat conjuntament.
Casademont L.: Lluís Riera de Cacau pastisseria d’Olot amb Pere Serra de Sicsiu i el nou format de la xocolata que han dissenyat conjuntament.

Cacau pastisseria d’Olot ha tret un embalatge innovador que permet preservar les aromes de la xocolata artesanal i aïllar-la de la humitat. És un paper kraft encerat que es fa servir sobretot als països asiàtics però que aquí no s’havia utilitzat mai amb aquesta finalitat. El nou embalatge inclou també un nou disseny amb la idea de transmetre el caràcter artesanal d’aquest producte. El nou format arriba també amb la sortida de cinc nous sabors que se sumen a la cinquantena que Lluís Riera ha anat incorporant en els set anys que fa que va obrir el negoci al barri vell d’Olot. Entre elles destaca la xocolata fumada amb un toc de carbó i l’anomenada antiga amb ruda, que recupera una recepta de finals del segle XVIII amb ruda, canyella i altres espècies.

“Cacau neix de la necessitat de crear i experimentar amb el món de la pastisseria”. Aquesta és la filosofia que va portar el pastisser Lluís Riera a obrir el seu negoci al barri vell d’Olot ara fa set anys i que continua seguint al peu de lletra. Durant tot aquest temps ha anat incorporant noves receptes de xocolates, fetes amb tot tipus de sabors fins a tenir 50 tipus diferents. Ara se n’hi afegeixen cinc de noves, entre les quals destaca la negra fumada feta amb un toc de carbó, l’antiga amb ruda –elaborada basant-se en una antiga recepta de finals del segle XVIII que inclou ruda i altres espècies- o la negra amb tomata seca deshidratada.

Els nous sabors inclouen també un embalatge innovador i un disseny reformulat amb l’ajuda dels creatius Sicsiu i la Imprempta Delta, tots d’Olot, que busca transmetre el caràcter artesanal d’aquest producte. Està fet amb un paper kraft encerat, que permet un embolcallat manual i inclou una certa transparència que deixa entreveure el producte. Aquest tipus de paper és força comú als països asiàtics i aquí s’utilitza en productes com el sabó o el formatge però mai fins ara s’havia fet servir per embolicar xocolata.

Riera explica que ha estat un procés laboriós d’un any, on han fet tot tipus de proves per comprovar que aquest era el més adient per a un producte com la xocolata, que té tres aspectes a considerar: la temperatura, la humitat i els greixos. “El que té d’innovador és que suporta els greixos de la mantega de cacau, aïlla la humitat i conserva millor les aromes”, afegeix Riera, que reconeix que estudiaran si poden patentar-ne aquest ús.

Un altre avantatge és que no necessita cap més plàstic o paper barrera, com acostumen a dur les xocolates. Riera explica que amb aquest nou embalatge creu que per fi ha aconseguit “arrodonir el producte”, amb un format “més rústic i manual” i un disseny on han intentat transmetre la filosofia de la pastisseria.

Amb una producció d’unes 5.000 rajoles de xocolata a l’any, Cacau pastisseria preveu vendre també a Barcelona i València abans que acabi l’any. ACN.