Café Crem col·labora amb els programes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social de la Creu Roja a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’empresa, fa una donació de 1.000 sobrets monodosi de cafè que la Creu  Roja destinarà a programes d’atenció a persones sense sostre a Girona,  Palafrugell i La Jonquera.

cafe ues

La Creu Roja Girona ha rebut una donació de 1.000 sobrets monodosi de cafè de l’empresa Cafè Crem que la entitat humanitària destinarà a persones sense sostre, a través dels seus els programes de lluita contra la pobresa i exclusió social. Aquesta donació, permetrà a les Unitats d’emergència social (UES) de que disposa la Creu Roja a Girona, seguir oferint aquesta beguda calenta, a més d’un caldo, fruita, mantes i roba d’abric a les persones sense sostre que atén.

El 2014, aquest programa va atendre a 187 persones, 70 ateses al carrer i 117 amb seguiment a l’oficina. L’any passat també es van realitzar 1.077 intervencions.El coneixement que la Creu Roja té sobre la situació de les persones sense sostre no es deriva només de la seva proximitat a la vulnerabilitat social sinó que també treballa per analitzar les característiques d’aquest fenomen a fi de millorar la seva intervenció i sensibilitzar la societat sobre una realitat que té avui moltes cares i molts riscos de cronificació.

El programa d’Atenció a Persones Sense Sostre es composa de dues branques: la Unitat d’emergències Socials (UES) i l’acompanyament per treballar la inclusió social. La UES ofereix a les persones sense sostre, a través del voluntariat, un servei de proximitat i una resposta in situ establint se com a punt d’unióentre el carrer i la xarxa d’atenció socio-sanitària. L’altra branca és la que es realitza a l’edifici d’activitats de Can Blanch, on es dóna assessorament i acompanyament en aquells processos vitals que demanen o necessiten les persones que assisteixen al servei per millorar les situacions corresponents i on es treballa la inclusió social d’aquest col·lectiu.

Café Crem disposa en propietat d’unes finques de cafè a República Dominicana, i la filosofia de l’empresa garanteix que tots els seus treballadors estiguin regularitzats correctament, amb contractes de residència i de treball, els fills escolaritzats, un habitatge apropiat i unes condicions dignes de treball i de vida.L’empresa gironina busca en aquest sentit implicar-se en projectes com el que desenvolupa la Creu Roja a Girona, que els diferenciïn com a marca i els aportin un valor afegit.