Calonge instal·larà lectors de matrícules als accessos al municipi per detectar vehicles buscats per la policia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Si les càmeres capten un vehicle sospitós, la Policia Local rep automàticament les imatges per correu electrònic

L’Ajuntament de Calonge ha tret a licitació la instal·lació d’un sistema de lectura de matrícules per controlar els vehicles que circulin pel municipi. Es preveu la implantació de vuit dispositius als diferents punts d’accés al poble. Les càmeres llegeixen les matrícules de tot tipus de vehicles –també els estrangers- i, en cas de detectar un vehicle inclòs en una ‘llista negra’ policial, envien automàticament les fotografies a la Policia Local. L’avís es genera en forma de correu electrònic. El cap de la Policia Local, l’inspector Carles Roselló, destaca que faran un “control estricte” de tots els vehicles que entrin i surtin de Calonge i que podran detectar-ne qualsevol que estigui implicat en un fet delictiu.

L’Ajuntament de Calonge ha tret a licitació el projecte per instal·lar lectors de matrícules de vehicles a vuit punts del municipi. L’objectiu és poder controlar a temps real tots els vehicles que entren o surten pels accessos més importants. D’aquesta manera, la Policia Local podrà conèixer al moment si algun vehicle inclòs en alguna ‘llista negra’ policial circula pels seus carrers. En cas que algun dels lectors detecti algun vehicle sospitós, enviarà automàticament un correu electrònic alertant la Policia Local.

“Volem fer un control molt estricte, controlant el 95% dels vehicles que entrin i surtin del municipi”, ha destacat el cap de la Policia Local, l’inspector Carles Roselló. El cos disposarà d’una ‘llista negra’ on inclourà totes les matrícules de vehicles buscats per la policia, ja sigui perquè han estat robats o perquè són sospitosos d’haver participat en qualsevol fet delictiu.

D’aquesta manera, si cap d’aquests vehicles passa per davant d’un d’aquests lectors, es genera automàticament un avís que va a parar a la central de la policia. “Rebrem les fotografies del vehicle amb informació sobre el lloc on s’han fet i l’hora, la informació serà pràcticament a temps real”, ha destacat Roselló.

Calonge és un municipi molt extens –supera els 30 km de terme municipal- i multiplica pràcticament per deu el trànsit de vehicles a l’estiu. Per això, aquesta informació és valuosa per a la Policia Local. “Som una localitat de pas entre Platja d’Aro i Palamós i és molt interessant disposar d’aquesta eina perquè si hi ha cap fet delictiu en aquestes poblacions necessàriament han de passar per Calonge”, ha manifestat el cap de la Policia Local.

Dispositius a tots els accessos

Els dispositius s’instal·laran en vuit punts del municipi per tal de controlar els accessos principals a Calonge. Concretament, a l’avinguda Andorra, a la C-253; a l’avinguda Catalunya 114, junt a l’Hotel Aubi; a l’avinguda Verge de Núria, entre l’accés de la piscina i el giratori; a la sortida de la C-31 en sentit Palamós, abans del giratori on està la ‘bola del Fòrum’; a la sortida de la mateixa C-31 en sentit Platja d’Aro, abans del giratori; a l’avinguda Barcelona, a l’alçada de la urbanització Mas Pallí; al carrer de Berga 34, a la carretera de Romanyà de la Selva i, per últim, a la urbanització Rio de Oro per l’accés del camí vell.

Els dispositius prendran imatges a temps real de les matrícules que entrin i surtin del municipi per a aquests vuit punts. A més, el sistema estarà preparat perquè les imatges es puguin captar tant de dia com de nit, amb condicions meteorològiques adverses i també llegirà matrícules de vehicles estrangers. Les dades s’enviaran a un sistema central en temps real.

L’aparcament de Fontova, de pagament tot l’any

Juntament amb el projecte dels lectors de matrícules, l’ajuntament també ha tret a licitació la instal·lació d’un sistema de control d’accessos i pagament a l’aparcament de Fontova, que compta amb 75 places i està situat al centre del municipi. Aquest aparcament és de zona blava durant la temporada alta turística però ara ho serà tot l’any. El projecte inclou la col·locació de barreres i videocàmeres de lectors de matrícules.

Els habitatges del centre de Calonge no hauran d’abonar les tarifes habituals de la zona blava i caldrà que facilitin les seves matrícules per entrar-les al sistema. A canvi, però, no se’ls permetrà fer aparcaments de llarga estada.

El termini per presentar ofertes per ambdós projectes va començar el 22 de desembre i finalitza aquest dimarts 5 de gener. El preu d’ambdues licitacions és de 162.861,84 euros.