Camp de Treball “No Més Guerres, Permacultura i Sostenibilitat” a Sant Feliu de Pallerols

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un grup de 10 voluntaris i voluntàries d’arreu del món participarà al projecte «Els Horts del Soler» promogut per l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols i la Cooperativa Resiliencie.Earth, del 21 d’Agost al 08 de Setembre

Des del dia 21 d’Agost al 08 de Setembre tindrà lloc el primer Camp de Treball a Sant Feliu de Pallerols on participaran 15 persones voluntàries de diversos països del món com Portugal, Rússia, Ucraïna, Àustria, Sèrbia, Mèxic, Catalunya i de l’estat espanyol. El camp de treball i voluntariat té l’objectiu d’acomplir amb la primera fase del projecte, corresponent a distribuir l’escorrentia de les aigües en funció de les necessitats dels Horts del Soler, uns antics Horts Comunitaris que s’estan recuperant mitjançant un disseny de permacultura i des de la participació ciutadana.

Aquesta iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols i la cooperativa Reslience.Earth, SCCL, amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, d’altres persones tècniques i ciutadanes de la comarca i pel Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat membre de la xarxa internacional de l’SCI que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau.

El projecte «Els Horts del Soler» es va posar en marxa al 2015. Després de la demanda de l’Ajuntament a Resilience.Earth, es va iniciar un procés participatiu on es va fer una anàlisi del context per detectar les necessitats del municipi i amb l’objectiu d’enfortir-ne la resiliència comunitària, utilitzant aquest antic espai comunal com a generador de propostes que apoderin i ajudin a desenvolupar la comunitat del municipi.

Durant l’estada dels participants del camp, més enllà de les hores dedicades al treball als horts, també realitzaran activitats al poble per tal de promoure l’intercanvi i el diàleg intercultural. Així doncs, hi haurà temps per l’expressió de tradicions i folklore, per compartir experiències, pràctiques i coneixements, i per a la formació sobre «Comunicació No Violenta» i «Sostenibilitat Resilient», impartida per membres de Resilience.Earth, especialitzats en aquestes temàtiques.

Què és un camp de voluntariat?

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre 1 i 3, setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local.

És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.