Campanya a Olot per tal de reivindicar el paper de les dones en l’espai públic

Comparteix-ho amb els teus amics:

Col·lectiu feminista la Dalla de la Garrotxa

En motiu del 8 de Març, dia internacional de les dones treballadores, el col·lectiu feminista la Dalla de la Garrotxa, juntament amb els col·lectius feministes Malapècora de Girona, Heretges de Banyoles i Feministes de la UdG, hem decidit realitzar una campanya per tal de reivindicar el paper de les dones en l’espai públic, ja que considerem que actualment encara no hi tenen una presència igualitària.

Els carrers de la ciutat d’Olot, per exemple, porten majoritàriament nom d’home. A més a més, en altres espais de reconeixement públic com el pregó de Festes del Tura o “la galeria d’olotins il·lustres” de la Sala de Plens de l’Ajuntament, les dones hi són poc representades. Des de 1966 fins avui, de 50 pregons realitzats, només dos han estat elaborats per dones: Margarita Casacuberta i Maria del Tura Bolòs, la resta els han protagonitzat homes o bé entitats rellevants de la ciutat. El mateix passa a la Sala de Plens on només hi ha reconeguda la trajectòria d’una dona: Lliberada Ferrerrons.

És per això, que a part d’un manifest, que hem elaborat de forma conjunta entre els col·lectius feministes de la província de Girona per a exigir igualtat tant en l’espai públic com en el privat, des de la Dalla també volem animar als olotins i a les olotines a participar a la manifestació que tindrà lloc el dia 8 de març a Girona, que sortirà de la Plaça Independència a les 19.00 del vespre, per tal de reivindicar els drets de les dones treballadores en tots els àmbits, espais i situacions.

LLEGIR MANIFEST

D’altra banda, hem organitzat un seguit d’activitats que tindran lloc a la nostra ciutat, conjuntament amb l’Assamblea de Joves, i amb la col·laboració de la CNT d’Olot:

8 DE MARÇ

Tot el dia. Exposició de carrer: “Les dones hi érem, hi som i hi serem”.

A la Plaça Clarà, hi haurà instal·lada una exposició de carrer titulada: “Les dones hi érem, hi som i hi serem”. Gràcies a la qual es podrà conèixer la trajectòria vital d’activistes feministes i pels drets civils, humans i polítics, dels 5 continents.

12 DE MARÇ

12h Col·loqui de Ruben Sanchez sobre el paper de l’home en el feminisme – Local de la CNT d’Olot.

Per tal de reflexionar sobre com podem transformar entre tots i totes tant l’espai privat com el públic, al local de la CNT d’Olot, Rubén Sánchez, psicòleg, agent d’igualtat i membre del col·lectiu: Aliats del Feminisme, dinamitzarà un col·loqui sobre el paper dels homes en el feminisme.

19h Ruta feminista per Olot i exposició fotogràfica “Les dones hi érem, hi som i hi serem” – Punt de sortida al carrer Ramon Guillamet.

Per tal de poder aprofundir en la trajectòria vital de les dones que hi haurà a l’exposició de la plaça Clarà i per reivindicar el seu reconeixement i presència pública, tindrà lloc una ruta pels carrers de la ciutat. En aquesta ruta es proposaran noms de dona pels carrers de la ciutat d’Olot de forma simbòlica i temporal, alternativament als existents. A més a més, al llarg del recorregut, s’aniran relatant els fets més importants de la biografia de cadascuna d’aquestes dones.

20:30 h Teatre Feminista: “Les dones indomables” + Sopar de tapes – a l’Ideal Espai.

El grup de Teatre Feminista de la Dalla s’estrenarà amb una petita representació de diversos esquetxos d’elaboració pròpia sobre la vida de 4 dones.
A partir de l’escenificació de diverses escenes volem ajudar a identificar, analitzar i combatre les relacions de poder que s’han establert al llarg de la història per evitar que les dones ocupessin un espai preeminent en la vida pública.

L’acte serà obert a tothom. Després de la representació hi haurà sopar de tapes a preus populars, també organitzat per la Dalla.

cartell 8m2016