Campanya de neteja de les ermites romàniques, fonts i ponts que formen part del patrimoni de l’Alta Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El consorci de l’Alta Garrotxa du a terme una campanya de neteja de les ermites romàniques, fonts i ponts que formen part del patrimoni de l’espai d’interès natural. L’acció va començar aquest estiu i es preveu que acabi en el decurs de la tardor. Més en concret, l’acció consisteix a netejar i desbrossar l’entorn de llocs d’interès que han estat prioritzats pels ajuntaments, integrats dins del Consorci. Alguns dels elements patrimonials estan catalogats com a Béns Culturals d’Interès Nacional o com a Béns d’Interès Local.

Esglésies-Bianya 048_list_noticia

L’objectiu és que l’acció contribueixi a la conservació dels elements i alhora faci la funció d’inspecció anual per a la detecció de possibles incidències. En alguns casos es tracta d’ermites molt allunyades dels nuclis habitats, com és el cas de Sant Feliu del Bac, a la Vall del Bac (Vall de Bianya). Es tracta d’una petita església feta al segle XII, però que ja existia d’una altra manera abans del segle X.

Segons ha explicat, Santi Reixach (president del Consorci de l’Alta Garrotxa) en el cas de Sant Feliu del Bac la neteja ha anat a càrrec de l’entitat Amics de l’Alta Garrotxa, els quals ho han fet sense cobrar. Quan les accions es fan en base a feines remunerades, Santi Reixach ha explicat que el Consorci procura donar-les a gent del terrirori que tingui necessitat de recursos. Ha enumerat autònoms i aturats. En cas que no es doni cap de les dues situacions, el Consorci dóna la feina a la Brigada de Jardineria de la Fageda.

Reixach ha explicat que les accions de neteja i de conservació es fan cada any i són una de les prioritats del Consorci de l’Alta Garrotxa. Es tracta d’un organisme que pateix una reducció de pressupost des del 2009.