Campanya per millorar la qualitat dels residus recollits a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Àrea de Medi Ambient impulsarà accions informatives per recordar l’obligatorietat de dipositar cada material en el contenidor corresponent.

La Policia Municipal intensificarà els controls a les àrees de contenidors per detectar les persones que no en facin un ús correcte. A Olot, es recullen diàriament 1’16 quilos de deixalles per ciutadà, dels quals un 35% provenen de la recollida selectiva (15% corresponen a la matèria orgànica, 8% paper i cartró, 8% envasos lleugers i 4% vidre). El 65% restant, 0’72 quilos per persona, provenen del rebuig.

Tot i que en els últims anys ha augmentat la selecció dels residus a Olot – del 26% dels materials seleccionats l’any 2012 s’ha passat al 35% actual- des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot es continuen impulsant diferents accions per fer créixer aquestes xifres i alhora per millorar la qualitat dels residus recollits, ja que s’ha detectat un increment dels materials dipositats en els contenidors que no els corresponen.

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat que “hem col·locat adhesius al contenidors per recordar quins materials s’hi aboquen i aquest setembre començarà nova campanya amb informadors per recordar als veïns i les veïnes d’Olot l’obligatorietat de dipositar cada residu al contenidor corresponent”. També es porten a terme accions dirigides a col·lectius concrets, com l’experiència pilot de reutilització de la matèria orgànica que s’ha implantat aquest curs l’escola Bisaroques i que continuarà aquest proper setembre.

Per continuar avançant en la millora de la recollida selectiva de deixalles, la Policia Municipal intensificarà els controls a les àrees de proximitat de contenidors. “Quan els agents detectin un ciutadà que diposita els residus en el contenidor incorrecte o que deixa deixalles fora dels contenidors, se l’avisarà del fet i es sancionarà si es considera oportú” ha explicat el cap de la Policia Municipal, Ignasi López.

Durant el 2016, la Policia Municipal d’Olot va interposar 30 denúncies per infraccions relacionades amb deixalles. En els primers sis mesos d’aquest any, s’han posat 23 sancions. La majoria (19) per deixar els residus fora del contenidor, 3 per embrutar l’espai públic i 1 per abocar els materials en el contenidor incorrecte.

Info i foto: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: